Shirts onder de hamer tegen eenzaamheid: bied jij mee?

17 oktober 2020 10:00

Supporters opgelet: alle wedstrijdgedragen shirts van sc Heerenveen zondag tegen Ajax gaan onder de hamer. De opbrengst wordt ingezet om eenzaamheid bij dementerende ouderen tegen te gaan. Daarnaast is het voor fans de ideale gelegenheid om een fantastisch, uniek item in huis te halen. Bied jij mee?

65295eefacbdc.jpg

Vanaf de aftrap zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena (14.30 uur) is het mogelijk mee te bieden op de shirts die de spelers van sc Heerenveen op dat moment dragen. Meebieden kan vanaf 89 euro, via deze link.

Football Memories
Met de opbrengst van de veiling haalt sc Heerenveen in samenwerking met de gemeente Heerenveen het project Football Memories naar Friesland. Football Memories komt vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar het al jaren een succesvol initiatief is tegen eenzaamheid en dementie bij ouderen. Door het ophalen van herinneringen wordt het geheugen geprikkeld, wat helpt bij het tegengaan van (beginnende) dementie.

Het honderdjarig bestaan van de club is een ideale gelegenheid voor Football Memories. Samen met Foppe de Haan kunnen ouderen bij dit project herinneringen ophalen aan sc Heerenveen. Door stil te staan bij de rijke historie van de club en verhalen te delen biedt Football Memories deze ouderen een betekenisvol en sociaal samenzijn.