Smit leidt beloften met hattrick langs Feyenoord

04 februari 2020 20:35

Jong sc Heerenveen is de kampioenspoule dinsdagavond uitstekend begonnen. De Friezen versloegen thuis met duidelijke cijfers Feyenoord (4-1). Grote man op Sportpark Skoatterwâld was Rein Smit. De 19-jarige aanvaller was driemaal trefzeker.

Na twintig minuten spelen zette Smit sc Heerenveen op voorsprong. De aanvaller kopte een voorzet van Alen Halilovic achter Feyenoord-doelman Nick Marsman (1-0). Een paar minuten later verdubbelde Smit uit een scrimmage de score (2-0). Tien minuten voor rust kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Bo de Bruijn (2-1).

Vijf minuten na de pauze bracht Smit de marge weer op twee door een voorzet van aanvoerder Hamdi Akujobi binnen te tikken (3-1). Vlak voor tijd besliste Arjen van der Heide het duel definitief. Op aangeven van invaller Progon Maloku bleef de aanvaller oog in oog met Marsman kalm (4-1).

Het duel met Feyenoord was voor de beloften de eerste wedstrijd in de kampioenspoule, die na de winter van start is gegaan. Volgende week maandag gaat Jong sc Heerenveen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Muggert in Wesepe (aftrap: 14.00 uur).

Jong sc Heerenveen - Jong Feyenoord 4-1 (2-1). 20. Smit 1-0, 28. Smit 2-0, 34. De Bruijn (e.d.) 2-1, 50. Smit 3-1, 86. Van der Heide 4-1.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Doornbusch; Akujobi, De Bruijn, Van Hau, Woudenberg; Bruijn (62. M. Westra), Smit, Hajal; Halilovic (81. Maloku), Espejord (62. Adney), Van der Heide.