Streep door alle jeugdcompetities, behalve O19

01 april 2020 11:03

Voor de jeugdteams van sc Heerenveen komt het voetbalseizoen, op O19 na, per direct ten einde. Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities dit seizoen niet meer worden hervat.

6426153078fb4.jpg

De KNVB meldt verder dat de ranglijsten van de competities komen te vervallen. “Er is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.”
 
Bovenstaande geldt niet voor sc Heerenveen O19. In deze competitie is de plaatsing van de kampioen voor een Europese competitie in 2020/’21 nog van belang. “We willen daarom nu nog geen besluit nemen over deze competities”, aldus de KNVB. “We gaan nog nader bepalen of deze competities nog uitgespeeld kunnen worden, dit is uiteraard afhankelijk van de verdere ontwikkelingen van de coronacrisis en de maatregelen van de overheid.”
 
Klik hier voor de volledige verklaring van de KNVB en hier voor een lijst met veelgestelde vragen.