Supporters zien na 140 dagen sc Heerenveen weer in actie

25 juli 2020 21:30

Voor het eerst sinds de coronauitbraak zagen supporters zaterdagmiddag met eigen ogen de spelers van sc Heerenveen weer aan het werk. Vanwege de restricties waren maximaal 250 fans welkom bij de training in Jubbega. Alle beschikbare kaarten waren verkocht. "Net als bij de laatste wedstrijd die we speelden, was het ook nu weer uitverkocht", lachte trainer Johnny Jansen. Een sfeerverslag.


Eindelijk. Dat woord was vaak te horen op sportpark 't Heidefjild van vv Jubbega, waar sc Heerenveen zich deze zomer voorbereidt op het nieuwe seizoen. De vorige jaargang werd abrupt beëindigd door het coronavirus. Het maakte dat de thuiswedstrijd tegen Ajax op 7 maart dit jaar, heel lang het laatste moment was dat supporters en spelers elkaar hadden gezien. 140 dagen, om precies te zijn. Aan die periode kwam met de open training in Jubbega een einde.

Niet alleen hadden de supporters het lang moeten stellen zonder voetbal, ook had een aantal fans elkáár al die tijd moeten missen. Voor hen is sc Heerenveen de reden dat men elkaar kent, de reden dat men elkaar ziet. En dus werd er veel bijgepraat langs de zijlijn. Binnen de lijnen was daar geen tijd voor. In de miezerende regen warmden de spelers zich op voor een onderling partijspel van drie kwartier.

Veerman tekent bij
Nadat het Fries volkslied had geklonken en voordat de 22 spelers het tegen elkaar op gingen nemen, stapte technisch manager Gerry Hamstra het veld op. Om goed nieuws te brengen, zo riep stadionspeaker Andries Ophof om. Degenen die aanwezig waren in Jubbega hoorden als eersten van de contractverlenging van Joey Veerman. De 21-jarige middenvelder tekende bij tot de zomer van 2024.

64810ee698e8c.jpg

Na het applaus voor Veerman floot scheidsrechter Marco Oosting voor het begin van de halve wedstrijd. Behalve de bekende namen stonden er op het veld ook veel jonge talenten. Zij konden Jansen en de 250 toeschouwers laten zien wat ze in huis hadden gedurende 45 minuten. In die periode was het sporadisch droog en regende het geen doelpunten (0-0), maar ondanks dat, keek iedereen die erbij was terug op een geslaagde middag. Ook de hoofdtrainer.

"Het was geen officiële oefenwedstrijd, maar doordat er publiek bij was, had je toch wel een beetje dat gevoel", zei Jansen. "Het is goed dat de spelers de eerste 45 minuten weer in de benen hebben. Het was wennen, maar dat is logisch in deze fase van de voorbereiding. Dat er weer supporters bij waren, was prachtig. Zij hebben ons gemist, maar wij hen net zo goed. Laten we hopen dat het een opmaat is naar meer."

Opstelling 'thuis': Kroesen; Floranus, Dresevic, Westra, Woudenberg; Tahboun, Faik, Veerman; Driouech, Espejord, Van der Heide.

Opstelling 'uit': Bekkema; Akujobi, Høegh, Zaal, Offerhaus; Kjartansson, Hajal, Nunumete; Van Bergen, Boerhout, Ejuke.