Uitduel in Utrecht traditiegetrouw lastig

01 oktober 2020 11:00

sc Heerenveen speelt vrijdag het uitduel tegen FC Utrecht. De Friezen hebben het traditiegetrouw lastig in Stadion Galgenwaard, aangezien de laatste vier ontmoetingen met de Domstedelingen verloren gingen. Een aantal (historische) feiten op papier.

6490805e18ffc.jpg

Historie
In de oefencampagne ging sc Heerenveen nog op bezoek bij FC Utrecht. Toen was de thuisploeg duidelijk een maatje te groot voor de Friezen (4-1). Ook in competitieverband heeft sc Heerenveen het de afgelopen jaren lastig in de Domstad.

De laatste ontmoeting in de Eredivisie met FC Utrecht was in het seizoen 2018/2019. De ploeg van Johnny Janssen (toen nog interim-trainer) kwam met zijn elftal op voorsprong door een kopbal van Ben Rienstra, maar door doelpunten van Willem Jansen, Sander van de Streek en Cyriel Dessers stond sc Heerenveen na negentig minuten spelen met lege handen.

De laatste keer dat sc Heerenveen in Utrecht de volle buit pakte dateert uit het seizoen 2014/2015. Toen werd er met 1-2 gewonnen. Luciano Slagveer en Sam Larsson waren trefzeker voor de Friezen.

Een van de meest succesvolle ontmoetingen tegen FC Utrecht was in het seizoen 2011/2012 (1-4). De Belg Sven Kums zette sc Heerenveen met een uniek doelpunt op voorsprong. In de tweede helft namen de Friezen meer afstand van de thuisploeg na doelpunten van Bas Dost, Filip Djuricic en Oussama Assaidi. 

Kijk hieronder naar de samenvatting van dat duel.


FC Utrecht dit seizoen
FC Utrecht heeft twee wedstrijden gespeeld, een duel minder dan sc Heerenveen. De ploeg van trainer John van den Brom startte het seizoen in Limburg met een gelijkspel tegen VVV-Venlo (1-1) en afgelopen weekend werd er in Stadion Galgenwaard met 3-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De Domstedelingen bezetten momenteel de zevende plaats in de Eredivisie.

FC Utrecht heeft niet stilgezeten tijdens de transferperiode. Zo zijn onder andere Django Warmerdam (FC Groningen), Eljero Elia (Basaksehir), Mimoun Mahi (FC Zürich) en Moussa Sylla (AS Monaco) toegevoegd aan de selectie. Daartegenover stond het vertrek van onder andere: Jeroen Zoet, Kristoffer Petersson (beide gehuurd), Nick Venema (NAC Breda) en Rico Strieder (PEC Zwolle). 

De wedstrijd staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel en begint om 20.00 uur. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is publiek niet welkom in Stadion Galgenwaard.