Zaal wint met Oranje vierlandentoernooi

12 februari 2020 09:27

Jeugdspeler Timo Zaal van sc Heerenveen heeft dinsdag met het Nederlands elftal Onder 16 het UEFA Development Tournament in het Portugese Vila Real de Santo Antoniona gewonnen. Oranje won dit prestigieuze vierlandentoernooi dankzij een zege in de laatste wedstrijd op Colombia (3-1). Zaal speelde de gehele tweede helft.

Donderdag begon Nederland het vierlandentoernooi met een overwinning op Duitsland (2-0). In die wedstrijd kwam Zaal niet aan spelen toe. In de tweede wedstrijd, zaterdag, deed Zaal negentig minuten mee en werd na strafschoppen gastland Portugal verslagen (4-4, 4-5).

Trainer van Zaal bij Oranje is bondscoach Martijn Reuser. De oud-profvoetballer was uiteraard blij met de toernooizege. 'Het is hartstikke mooi dat we zo'n gerenommeerd toernooi winnen. Dat geeft aan dat we ons kunnen meten met toplanden.'