Zo viert sc Heerenveen zijn honderdste verjaardag

20 juli 2020 23:00

sc Heerenveen viert maandag zijn honderdjarig jubileum. Vanwege het coronavirus niet op de manier zoals de club dat zou willen, maar op gepaste wijze. Op deze bijzondere dag zijn vanuit huis onder meer de volgende activeiten te volgen: de Online Feandei, de eerste training, de onthulling van de nieuwe shirts, het programma 'sc Heerenveen 100 jier' en de documentaire '100 jaar Heerenveen'.

64675561cc0a5.jpg

23:00 - Wallpapers
We eindigen de dag met vier unieke '100 jier'-wallpapers. Download er eentje en stel de afbeelding als achtergrond in op je smartphone. Wordt het Us Abe, Sportpark Noord of ons speciale jubileumlogo?

20:22 - Documentaire '100 jaar Heerenveen'
Genoten van de uitzending 'Heerenveen 100 jier'? Mooi, want je krijgt nog meer beeldmateriaal voorgeschoteld op de honderdste verjaardag van sc Heerenveen. Om 22.00 uur begint op FOX Sports 1 de documentaire '100 jaar Heerenveen'. Voor alle tv-klanten van KPN is FOX Sports 1 gratis te zien op kanaal 14.

19:20 - Onthulling jubileumshirts
Met veel trots presenteren sc Heerenveen en kledingleverancier JAKO het thuis- en uitshirt voor het seizoen 2020/2021. In het seizoen waarin we ons honderdjarig bestaan vieren, spelen alle teams van sc Heerenveen in deze tenues, gebaseerd en geïnspireerd op ons rijke verleden.


18:30 - Uitzending 'Heerenveen 100 jier'
Om 18.30 uur kun je via ons YouTube-kanaal kijken naar de uitzending 'Heerenveen 100 jier'. Stadionspeaker Andries Ophof ontvangt Riemer van der Velde, Gilles Veenstra, Foppe de Haan, Jan de Visser, Johnny Jansen, Michel Jansen, Cees Roozemond en Gerry Hamstra. Met hen praat hij over het heden en het verleden van de club. Tijdens de uitzending van een uur worden ook de nieuwe tenues officieel bekendgemaakt.


16:40 - Reportage eerste training
De bal rolt weer, eindelijk. Vinden ook trainer Johnny Jansen en Hicham Faik. Wat zeggen zij over de eerste training, de accommodatie in Jubbega en het honderdjarig jubileum van sc Heerenveen? Je ziet het in de onderstaande reportage van sc Heerenveen TV.


15:55 - Prijswinnaars
Omdat sc Heerenveen honderd jaar bestaat, lanceerde de club samen met hoofdsponsor Ausnutria een digitaal kidsplein. Op deze plek voor de jongste supporters kon de jeugd onder meer meedoen aan een kleurplaten- en spandoekenwedstrijd. De prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd lees je hier, die van de spandoekenwedstrijd hier.

12:15 - Foto's eerste training
Onder perfecte weersomstandigheden betrad de selectie van trainer Johnny Jansen maandag voor het trainingsveld. In Jubbega, omdat 't Paradyske in Langezwaag – de vaste verblijfplaats van sc Heerenveen in de zomer – momenteel wordt gerenoveerd.

8:45 - Op de radio
Maandagochtend stond het radioprogramma 'Muzyk yn bedriuw' van Omrop Fryslân in het teken van sc Heerenveen. Er werden diverse nummers gedraaid die alles te maken hebben met de geschiedenis van de Friese eredivisionist. De uitzending is hier terug te beluisteren.

7:01 - Fakkeltocht
Met een prachtige fakkeltocht vanuit het centrum van Heerenveen luidde supportersvereniging Nieuw Noord de viering van ons honderdjarig bestaan in. De tocht eindigde aan de noordzijde van het Abe Lenstra stadion, waar supporters met fakkels van boven gezien het getal 100 vormden. Hoe onze jubileumdag er verder uitziet, volg je hieronder in het liveblog.