Bericht naar aanleiding aangescherpte regels overheid

20 augustus 2021 19:10

sc Heerenveen kijkt al maandenlang reikhalzend uit naar de eerste competitiewedstrijd met publiek in het Abe Lenstra stadion. De club heeft de afgelopen weken achter de schermen keihard gewerkt om een veilig en verantwoord wedstrijdbezoek mogelijk te maken.

01092020265978 DSC 2694 (1)

Hierbij wil sc Heerenveen zich graag aan alle regels van de overheid houden. Zo houdt de club zich aan het maximaal twee derde vullen van het stadion, zijn alle vakken geopend en worden er alleen geplaceerde plaatsen verkocht.

In overleg met de KNVB is onlangs afgesproken dat het STA-vak gebruikt mag worden, mits hier ook geplaceerde plekken komen waar men kan staan. sc Heerenveen heeft dit in de afgelopen weken dan ook voor dit betreffende vak geregeld. Een enorme klus, waar we mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers in geslaagd zijn.

Vandaag bereikte ons echter het bericht dat de overheid de regels verder heeft aanscherpt. Dit naar aanleiding van andere wedstrijden, eerder deze week waarbij niet alle tribunes in gebruik werden genomen. Behalve het nadrukkelijke verzoek om dit vooral wel te gaan doen is er ook aangegeven dat iedereen op de geplaceerde plekken moet gaan zitten.

De club heeft vanwege het verplichte zitten een onverwachte en enorme uitdaging gekregen richting de supporters in het STA-vak voor de wedstrijd van zaterdagavond. Het is namelijk niet haalbaar om hier op korte termijn opnieuw stoelen in te plaatsen of om al deze supporters te verplaatsen naar een zitplek. In de huidige situatie heeft de club namelijk inzichtelijk wie er kaarten hebben voor het STA-vak, mocht dat nodig zijn bij eventueel bron- en contactonderzoek. Het STA-vak wordt zaterdag dan ook in gebruik genomen.

sc Heerenveen doet een ultiem beroep op zijn supporters om alle regels rondom de wedstrijd na te leven en vraagt ook om begrip van de overheid voor de huidige situatie in het STA-vak. Voor sc Heerenveen staat een veilig en verantwoord wedstrijdbezoek voorop.