Deense middenvelder Madsen (21) naar sc Heerenveen

31 augustus 2021 19:00

sc Heerenveen versterkt zich per direct met de Deense middenvelder Nicolas Madsen. De 21-jarige jeugdinternational komt voor één seizoen op huurbasis over van FC Midtjylland en gaat spelen met rugnummer 29. Bij de huur heeft sc Heerenveen ook een eerste recht tot koop bedongen.


Madsen doorliep de jeugdopleiding van FC Midtjylland en maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor de Deense topclub. Met FC Midtjylland won hij tweemaal de titel en één keer de beker. Afgelopen seizoen maakte Madsen met FC Midtjylland zijn opwachting in de groepsfase van de Champions League.

Technisch manager Ferry de Haan: "We volgen Nicolas al langere tijd en zijn blij dat hij voor sc Heerenveen heeft gekozen. Hij is een verdedigende middenvelder die de duels niet schuwt en heeft een goed overzicht en inzicht. Met zijn komst krijgen we meer mogelijkheden op het middenveld. We hebben een plan voor hem opgesteld en denken dat hij zich hier eventueel ook op de langere termijn goed kan ontwikkelen."

Op pad met nationale ploeg
Madsen sluit na de interlandperiode aan bij de selectie van sc Heerenveen. De kersverse aanwinst is opgeroepen door de bondscoach van Denemarken Onder 21. Volgende week dinsdag staat de eerste EK-kwalificatiewedstrijd voor de Denen op het programma: uit tegen Kazachstan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nicolas Madsen (@nicolas_madsen)