Doelpuntloos gelijkspel tegen FC Utrecht

08 mei 2021 21:01

De poging van sc Heerenveen om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken, wordt er na het gelijkspel zaterdag tegen FC Utrecht niet gemakkelijker op. Met nog twee duels te gaan, bedraagt het gat met de nummer acht – de plek die recht geeft op het toetje – vier punten. Een zege op de ploeg uit de Domstad was meer dan welkom geweest, maar beide teams hielden elkaar negentig minuten lang in bedwang (0-0).

08052021274420 DSC 4996


Voordat de bal aan het rollen werd gebracht en Erwin Mulder zijn plaats innam onder de lat, werd de 32-jarige sluitpost in het zonnetje gezet. Het eredivisieduel met FC Utrecht betekende Mulders honderdste voor sc Heerenveen. Zijn drukste zou het niet worden. Pas na een uur moest de routinier voor het eerst aan de bak. Met zijn voet voorkwam hij knap dat Sander van de Streek de gasten op voorsprong zette. Mulder toonde zich weer eens betrouwbaar, zoals hij dat het hele seizoen al laat zien.

Ook Mulders collega aan de overkant was in de eerste zestig minuten niet van zweet nat geworden. In de miezerregen hielden sc Heerenveen en FC Utrecht elkaar in bedwang, met speldenprikjes over en weer. Namens de thuisclub was Mitchell van Bergen het meest dreigend, maar zijn kopbal (naast) en schot (over) misten doel. Bij de bezoekers was Van de Streek de gevaarlijkste man: behalve het schot op de voeten van Mulder, trof de spits op slag van rust de paal.

Beste kans voor Van Bergen
Leuker werd het na het eerste uur. Wellicht dat de rentree van beide Veermannen er iets mee te maken had. In ieder geval kwam sc Heerenveen met Henk Veerman voorin beter onder de druk van FC Utrecht vandaan. De clubtopscorer kreeg ook kansen, maar een kopbal en een knal zeilden over. In de slotfase probeerde de thuisclub alsnog een zege te forceren, om in de race te blijven voor de play-offs. Van Bergen kreeg daartoe de beste kans, maar met het rechterbeen bemoeilijkte doelman Eric Oelschlägel de Friese ambities.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus (55. J. Veerman), Van Hecke, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Van Ottele, Schöne (81. Hajal); Van Bergen, De Jong (55. H. Veerman), Halilovic (71. Nygren).