Frans avontuur voor Van Bergen

27 augustus 2021 19:00

Mitchell van Bergen verruilt sc Heerenveen na drie seizoenen voor het Franse Stade de Reims. De 22-jarige buitenspeler kwam in de zomer van 2018 over van Vitesse en groeide in Fryslân uit tot een vaste kracht. Bij de club uit de Ligue 1 treedt Van Bergen in de voetsporen van Arber Zeneli.

MVB


Drie seizoenen lang droeg Van Bergen het shirt van sc Heerenveen. De snelheidsduivel speelde 99 officiële wedstrijden voor de club en scoorde daarin zeventien keer. Aan het eind van zijn eerste seizoen in Fryslân debuteerde Van Bergen voor Jong Oranje in een oefenduel met Mexico.

Technisch manager Ferry de Haan: "Mitchell kwam in 2018 bij sc Heerenveen en heeft altijd alles voor de club gegeven. Hij was op zoek naar een nieuwe prikkel en heeft nu met Reims een prachtige uitdaging te pakken. Wij zijn blij voor hem, maar ook trots dat er wederom een talentvolle speler via sc Heerenveen naar een buitenlandse topcompetitie vertrekt. We wensen Mitchell dan ook heel veel succes met deze volgende stap in zijn carrière."