G-team sc Heerenveen zoekt twaalf nieuwe talenten

21 juli 2021 16:05

sc Heerenveen neemt komend seizoen wederom deel aan de Bijzondere Eredivisie. Maar met welke spelers de club dit gaat doen is nog niet bekend. Omdat we zoveel mogelijk fanatiekelingen de ervaring in ons G-team willen geven, organiseert sc Heerenveen voor spelers met een beperking opnieuw een speciale selectiedag. Aanmelden kan onderaan dit bericht.

10072019254306 DSC 2839


De Bijzondere Eredivisie is de landelijke voetbalcompetitie met bijzonder talentvolle teams. Het is een initiatief van de stichting Het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. sc Heerenveen is een van de elf deelnemers en wordt al sinds 2019 gesponsord door Eisma Media Groep.

Het seizoen 2021/2022 van de Bijzondere Eredivisie bestaat uit vier wedstrijddagen. Om een mooie prestatie neer te zetten, traint het G-team van sc Heerenveen meerdere keren per jaar, onder leiding van een vaste trainer. Het vervoer naar de wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie wordt verzorgd door de club.

Selectiedag
sc Heerenveen is voor het G-team op zoek naar twaalf spelers. Daarom organiseert de club op woensdag 25 augustus een selectiedag voor spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een (chronische) aandoening. De selectiedag vindt plaats op Sportpark Skoatterwâld, van 16.00 tot 17.30 uur. Aanmelden kan tot en met zondag 22 augustus.

Voor het samenstellen van een G-team heeft de Bijzondere Eredivisie een aantal criteria opgesteld:

  • Zichtbare handicap(s)
  • In staat om te voetballen
  • Tussen de 10 en 18 jaar oud. Leeftijdsdispensatie mogelijk (kleine mensen, extreme beperkingen of laag verstandelijk niveau)
  • Lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een (chronische) aandoening

Aanmelden