Het nieuwe thuisshirt: Fries, klassiek en duurzaam

28 juli 2021 11:00

Met veel trots presenteren kledingleverancier JAKO en sc Heerenveen het thuisshirt voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is volledig duurzaam geproduceerd en wordt straks gedragen door het eerste elftal, de vrouwenploeg, alle jeugdteams en de e-sporters van sc Heerenveen. Het thuisshirt ademt Fryslân en traditie. Het uittricot wordt begin augustus onthuld.


Dertien plastic flessen
Nieuw seizoen, nieuwe shirts. Na de speciale jubileumtenues als ode aan het honderdjarig bestaan, komen JAKO en sc Heerenveen voor het seizoen 2021/2022 opnieuw met verhalende shirts. Verleden in een hedendaags jasje, met oog voor de toekomst. Zowel de thuis- als de uittenues zijn volledig duurzaam geproduceerd. Elk shirt is gemaakt van dertien plastic flessen en bestaat uit 100 procent gerecycled polyester.

Friese vlag
Blauw-wit gestreept en zeven pompeblêden. Zoals het hoort is het thuisshirt ook in het seizoen 2021/2022 rechtstreeks afgeleid van de Friese vlag. In het midden loopt een witte baan en ook de kraag en uiteinden van de mouwen zijn wit. De zeven pompeblêden zweven over het shirt: vier voor- en drie achterop. Het tenue ademt Fryslân en draagt daarmee de Friese identiteit uit. Het shirt toont herkenbaarheid, staat voor traditie, koestert het verleden en houdt rekening met de toekomst.