Jansen baalt nog na: "In één keer is het klaar"

14 mei 2021 15:25

Nog geen 24 uur na de domper in Emmen stond trainer Johnny Jansen vrijdagmiddag opnieuw de pers te woord. Om vooruit te blikken op de thuiswedstrijd van zondag tegen Sparta Rotterdam, plotseling het laatste duel van het seizoen. De teleurstelling na het Drentse debacle was nog zichtbaar aanwezig bij de oefenmeester. "De absolute wil om ten koste van alles te winnen, die heb ik gemist."

FPH1919


Hoewel eigenlijk Sparta-thuis het onderwerp van gesprek zou moeten zijn, ging het via Zoom vooral over wat er zich donderdag in Emmen had afgespeeld. Het chagrijn was nog van het gezicht van Jansen af te lezen. "Ik ben er flink ziek van. Het was zo mooi geweest voor de supporters en alle mensen bij de club als we het hadden gered", doelt de trainer op het bereiken van de play-offs. "Waar het misging? De absolute wil om ten koste van alles te winnen, die heb ik gemist."

Door het verlies op bezoek bij FC Emmen – maar zoiets loop je niet mis in één wedstrijd – gaat het seizoen voor sc Heerenveen als een nachtkaars uit. Hoe ga je daar als trainer mee om? "Met de meeste spelers heb ik al individueel gesproken", zei Jansen. "Gewoon, tussen de oefeningen door. Het was een hersteltraining: de een fietst, de ander rekt en strekt. Dan heb je daar de tijd voor. Hoe voel je je, wat is je gevoel na gister, waardoor is het zo gegaan? Over zulke dingen heb je het dan."

Kop omhoog
Alle gesprekjes waren terug te brengen tot één woord: teleurstelling. "Grotendeels hadden we dezelfde gevoelens en constateerden we dezelfde dingen. We hebben het als collectief niet goed gedaan. En dan is het plots in één keer het klaar. Dat doet pijn. We geloofden er echt nog in. Nu moet de kop weer omhoog en moeten we er tegen Sparta weer staan. Met de motivatie uit onszelf en de wil om voor de club te strijden, gaan we voor een positieve afsluiting."