Jansen blikt vooruit op het thuisduel met Sparta

10 december 2021 14:55

sc Heerenveen ontvangt zaterdagavond in een leeg Abe Lenstra stadion Sparta Rotterdam (aftrap: 20.00 uur). De Kasteelheren eindigden vorig seizoen op een achtste plaats, maar vinden zichzelf nu na vijftien duels terug op plek zestien. "Sparta heeft misschien wat minder punten, maar ze zijn moeilijk te verslaan en lijden weinig grote nederlagen."

28112021285959 PSV DSC 4275


Tot zijn genoegen beschikt Johnny Jansen tegen Sparta over een fitte selectie, met uitzondering van de langer geblesseerden Pawel Bochniewicz en Erwin Mulder. Ook is de trainer te spreken over de resultaten van de afgelopen weken. sc Heerenveen veroverde acht punten in de laatste vier wedstrijden. "De organisatie staat. En ik vind dat we steeds iets beter voetballen. Nu moeten we voorin vaster aan de bal worden, zodat we hogerop kunnen voetballen."

Jansen ziet wel wat parallellen met de tegenstander van zaterdag. "Sparta heeft misschien wat minder punten, maar beschikt over een goed georganiseerd elftal. Ze spelen compact, hebben achterin en in de hele ploeg de nodige ervaring op het veld en geven niet gek veel weg. Als je de wedstrijden en uitslagen erbij pakt, zie je dat ze moeilijk te verslaan zijn. Ze lijden weinig grote nederlagen."

sc Heerenveen begon de drukke decembermaand vorige week goed in Almelo met winst op Heracles (0-1). Voor de winterstop wachten nog duels met Sparta, De Treffers (beker), SC Cambuur en Feyenoord. Jansen ziet kansen, maar: "Wij zijn niet goed genoeg om tegenstanders te onderschatten. We hoeven niet te denken dat we fluitend van een team winnen. Het zijn allemaal prachtige potjes, met uitstek natuurlijk de derby. Die leeft nu al. Maar zover is het nog niet. Nu telt alleen Sparta-thuis."

Henk de Jong
Tot slot reageerde Jansen ook op het nieuws dat Henk de Jong langer uit de roulatie is. Bij de hoofdtrainer van SC Cambuur is in het hoofd een cyste gevonden. "We hebben hier in de B-junioren als trainers samengewerkt. Vanaf toen is er een band ontstaan. We zien elkaar niet veel, hebben het beiden druk, maar het contact is goed. Ik had 'm laatst nog geappt dat ie 't zo fantastisch doet met Cambuur. En dan opeens zulk nieuws… Dan schrik je enorm. Ik wens hem en z'n familie sterkte en hoop dat hij goed herstelt."