Jansen blikt vooruit op PSV-thuis: "Vaak mooie potjes"

26 november 2021 16:59

Een week na de zwaarbevochten thuisoverwinning op Willem II ontvangt sc Heerenveen zondag opnieuw een ploeg uit Brabant. Medekoploper PSV komt op bezoek in het vanwege de coronamaatregelen lege Abe Lenstra stadion (aftrap: 16.45 uur). Met hoofdtrainer Johnny Jansen blikken we vrijdag vooruit op het duel.

21112021285727 DSC 2789 (1)


Beide ploegen werken met vertrouwen toe richting de confrontatie zondag. sc Heerenveen won vorige week van Willem II (2-1), terwijl PSV donderdag in de Europa League te sterk was voor Sturm Graz (2-0). In aanloop naar het duel met de Eindhovenaren kende Jansen op het trainingsveld bovendien een opsteker: Sven van Beek is er weer bij.

Terugkeer Sven van Beek
Van Beek miste de vorige twee wedstrijden vanwege een blessure. "Ik ben erg blij dat ie weer terugkeert", zei Jansen over zijn centrale verdediger. "Hij is heel belangrijk voor ons." Helemaal leeg is de lappenmand nog niet, vertelde Jansen. Voor Siem de Jong en Arjen van der Heide komt het duel te vroeg. "Hopelijk zijn ze er snel weer bij."

De oefenmeester liet weten dat Van Beek ook meteen weer start. Naast hem posteert Jansen Nick Bakker. En dus niet Ibrahim Dresevic. "Ibi moet leren continu gefocust te zijn. Hij doet geweldige dingen met de bal, maar soms gaat het verkeerd. Aan die focus moet hij werken: hij is misschien wel de talentvolste verdediger."

Er gebeurt altijd van alles
Tegenstander PSV tankte vertrouwen in de Europa League, maar de laatste Eindhovense overwinning Heerenveen dateert van lang geleden. Tien jaar maar liefst. "Wat dat zegt? Niet zoveel. Wel vind ik dat het thuis tegen PSV vaak mooie potjes zijn. 't Is altijd hectisch, er gebeurt altijd van alles. Wedstrijden met twee verhalen."

Vorig seizoen werd het duel ook afgewerkt voor lege tribunes. "De eerste helft werden we van het kastje naar de muur gestuurd", herinnerde Jansen zich. "Na rust knokten we ons toch nog terug. Zo stappen we zondag ook het veld op: met het geloof en de overtuiging dat we wat gaan halen."