Jansen: "De belangrijkste wedstrijd tot nu toe"

16 februari 2021 19:45

De staf en de selectie van sc Heerenveen kijkt ontzettend uit naar de kwartfinale in de TOTO KNVB Beker, woensdag thuis tegen Feyenoord (aftrap: 18.45 uur). Dat vertelde trainer Johnny Jansen tijdens het gebruikelijke persmoment, een dag voorafgaand aan het duel met de Rotterdammers. "Het is voor ons de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe."

FPH1962

Ze zijn er tegen Feyenoord allemaal bij, zei Jansen over zijn selectiespelers. Dus ook Henk en Joey Veerman. De tandem uit Volendam kampte de afgelopen week met pijntjes, maar zijn woensdag weer volledig inzetbaar. "Van Henk wist ik wel dat ie weer honderd procent zou zijn, maar dat Joey er weer bij is, is een grote meevaller. We hebben iedereen aan boord. Wat de opstelling zal zijn? Die hou ik nog even voor mezelf."

De vorige ontmoeting met Feyenoord ligt nog vers in het geheugen. Woensdag exact drie weken geleden trakteerde sc Heerenveen de Rotterdammers in de competitie op een ruime nederlaag (3-0). Na afloop ging het vooral over de tactiek waarmee Jansen verraste en waardoor Advocaat verloor. Wat gaan we woensdag zien? "Wat geweest is, is geweest", zei Jansen. "We zijn toen met een speelstijl begonnen die we door willen ontwikkelen. We worden steeds beter. Op die manier gaan we Feyenoord bestrijden."

Grote afstand
Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar winnen van Feyenoord betekent een plek bij de laatste vier. "Het is voor ons de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Dat voelen we intern zo, in ons 'bubbeltje'. Het is zo jammer dat je deze spanning vooraf niet kunt delen met veel collega's (die thuiswerken, red.) en supporters die op het stadion een kaartje kopen of langskomen bij de training. De afstand is groot. Begrijpelijk, maar doodzonde. Het zou fantastisch zijn voor de club om de halve finales te bereiken."