Jansen: "Hopelijk spelen we nog vier wedstrijden"

12 mei 2021 15:50

Johnny Jansen blikte woensdagmiddag vooruit op de een-na-laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De hoofdtrainer weet dat alleen een overwinning op FC Emmen volstaat om nog een kans te maken op het bereiken van de play-offs. Daarvoor is de ploeg wel afhankelijk van de resultaten op de andere velden. “Je weet niet hoe het elders loopt. Wij moeten winnen om de druk erop te houden."

FPH1962

 

Nee, opgeven staat niet in het woordenboek van Jansen. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan is het gat met de begeerde achtste plaats vier punten. En dus houdt de trainer hoop. “We zullen er morgen alles aan moeten doen en hopen dat de uitslagen op de andere velden in ons voordeel zijn. We willen het seizoen gewoon goed afsluiten. Ook financieel kan dat goede consequenties voor de club hebben. Daar zijn we ons van bewust en daar moeten we gewoon voor strijden. Hopelijk spelen we dit seizoen nog vier wedstrijden.”

Jansen zag zijn ploeg afgelopen zaterdag met 0-0 gelijkspelen tegen FC Utrecht. Ook dat was een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moest worden om de achtste plaats in zicht te houden. De trainer vond dat zijn ploeg in de eerste helft te afwachtend speelde. “Dat beviel mij niet. We hebben weinig weggegeven maar hadden meer initiatief moeten nemen. De tweede helft deden we het beter en creëerden we een aantal goede kansen, maar dan moet je het wel beslissen. Dat hebben we helaas niet gedaan.”

Tegen FC Emmen kan Jansen weer beschikken over zijn volledige selectie. Zo keert Rodney Kongolo terug van een schorsing en trainden Henk en Joey Veerman in aanloop naar het duel weer volledig met de groep mee. De Volendammers zaten tegen FC Utrecht ook al bij de selectie maar begonnen niet vanaf de aftrap. Of dat morgen anders zal zijn liet Jansen in het midden. “Ik ben blij dat ze weer volledig bij de groep zijn, maar ga nu nog niks zeggen over de opstelling.”

Voor FC Emmen zijn de belangen groot. De ploeg van trainer Dick Lukkien staat met 24 punten op de zestiende plaats en heeft daarmee een punt meer dan nummer zeventien VVV-Venlo en een punt minder dan nummer vijftien Willem II. En dus kan sc Heerenveen een zeer gemotiveerde tegenstander verwachten. “Emmen knokt voor lijfsbehoud en heeft het na de winterstop ontzettend knap gedaan. Het is een goed voetballende ploeg die in een ‘flow’ terechtgekomen is en de laatste tijd veel punten pakt. Afgelopen week hebben ze een tik gekregen van FC Groningen en dus zullen ze er alles aan doen om zich te revancheren. Het wordt een interessante wedstrijd.”