Jansen kijkt uit naar duel met FC Twente: "Het wordt een mooi gevecht"

24 september 2021 15:19

Na de midweekse speelronde tegen Feyenoord staat sc Heerenveen zondag alweer de volgende uitdaging te wachten. FC Twente komt op bezoek in het Abe Lenstra stadion. De ploeg met onder andere oud-speler Michel Vlap won de laatste drie wedstrijden. “Twente heeft een goed collectief. Het wordt gewoon weer een mooi gevecht”,  zei Johnny Jansen vrijdagmiddag tijdens het persmoment.

18092021282945 DSC 9273

 

Zowel FC Twente als sc Heerenveen behaalden dit seizoen tien punten. De onderlinge ontmoeting belooft dan ook interessant te worden. “Twente heeft een plan hoe ze willen voetballen. Ze knokken en strijden met elkaar. Dat is een enorme kwaliteit. Een aantal wedstrijden hebben ze in de laatste minuten beslist. Dat zegt wel iets over de mentaliteit van die ploeg. Ik verwacht twee teams die gewaagd zijn aan elkaar.”

Jansen kan zondag zelf over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Rami Kaib keert terug van een blessure en ook Rodney Kongolo staat inmiddels weer op het trainingsveld. Voor laatstgenoemde komt de wedstrijd echter nog te vroeg. Over de opstelling wilde Jansen verder nog niets kwijt. “Morgen staat er eerst nog een training op het programma. De groep is goed uit de wedstrijd met Feyenoord gekomen. Ik vind dat we in die wedstrijd goede dingen hebben laten zien, maar er zijn ook dingen die beter moeten. In de top gaat het steeds meer over intensiteit. Daar willen wij ook naartoe.”  

De wedstrijd staat zondag in het teken van de opening van de Riemer- en Foppe-tribunes. Ook voor trainer Johnny Jansen is dit een bijzonder moment. “Ik vind dit echt geweldig. Deze mannen verdienen dat gewoon. Zij zitten achter het succes dat de club jarenlang heeft gekend. Riemer en Foppe hebben zoveel betekend voor de club en verdienen daar uiteraard alle credits voor. Ik ben heel erg blij dat dit gaat gebeuren.”