Jansen over Feyenoord-uit: “We hebben ons plan klaar”

21 september 2021 15:18

Voor sc Heerenveen staat er woensdagavond een midweekse speelronde op het programma. Met Feyenoord-uit (aftrap: 21.00 uur) staat er een mooie uitdaging voor de deur. “Het eerste kwartier wordt heel belangrijk, daar zullen we goed doorheen moeten komen”, zei Johnny Jansen tijdens het persmoment.

12082021281478 Jansen 6157

 

De trainer van de Friezen verwacht namelijk een stormend Feyenoord in de openingsfase. “Feyenoord heeft gewoon veel kwaliteit en goede spelers. Ze lijken verder te zijn dan vorig seizoen”, aldus Jansen die de Rotterdammers afgelopen weekend een 0-4 zege op PSV zag boeken. “Ze speelden met zeer veel intensiteit en dat was heel mooi om te zien. Ik denk dat ze ons zullen dwingen om verder terug te spelen. Maar wij hebben zelf ook ons plan klaar.”

“Ik ben wel heel benieuwd naar hoe wij erop staan. We voetballen zelf ook makkelijker dan vorig jaar. Al zijn er nog genoeg punten waar we ons verder moeten ontwikkelen. Zo wordt het zaak om wedstrijden daar waar kan ook daadwerkelijk te beslissen.” Over de opstelling wilde Jansen dinsdagmiddag nog niets kwijt. Wel is zeker dat Rami Kaib (kaakblessure) nog afwezig is. En ook achter de naam van Rodney Kongolo staat een vraagteken. “Verder is iedereen fit. Het wordt een hele interessante wedstrijd. De laatste jaren hebben we het lastig gehad in De Kuip. Maar ik hoop dat we morgen weer een resultaat kunnen halen.”