Jeugdoverzicht: O17 bekert verder, O11 wint van buurman

13 december 2021 12:29

Zes teams van de jeugdacademie van sc Heerenveen kwamen dit weekeinde in actie. Er stond van alles op het programma: competitie-, beker- en vriendschappelijke wedstrijden. Een overzicht.

Kx4j00yz


Onder 21
Geen competitie- of bekerverplichtingen voor Onder 21, maar een oefenwedstrijd bij FC Emmen. In De Oude Meerdijk verloor de ploeg van trainer Menno van Dam het vriendschappelijke onderonsje met 3-1.

Onder 17
Bij Onder 17 stond er wel wat op het spel. Op bezoek bij FC Eindhoven werkten de Friezen een tussenronde af in het bekertoernooi. Het team van trainer Wilco Hellinga kwam op achterstand in het Jan Louwers Stadion, maar herpakte zich. Dankzij doelpunten van aanvoerder Ingmar Mulder, Hielke Priem, Dimitris Rallis en Tygo Land zit Onder 17 in de koker voor de volgende ronde (1-4).

Onder 15
Onder 15 speelde een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In een mistig Wesepe was de ploeg van trainer Emiel Kramer te sterk voor de geel-rode brigade (1-5). Doelpuntenmakers: Damienthly Bernadina (twee keer), Jesse Hellinga, Dylan van Es en Kick Eerhart.

Onder 14
Onder 14 was zaterdag thuis niet opgewassen tegen FC Volendam. De ploeg van trainer Joey van den Berg verloor met 1-3 van de oranjehemden.

Onder 11
Pompeblêden tegen pompeblêden zaterdag op Sportpark Skoatterwâld: Onder 11 speelde tegen vv Heerenveen. De ploeg van trainer Mattijs van de Beld won in de mist van de buurman (7-4).