Jeugduitslagen: O17 wint van AZ, O21 onderuit tegen Almere City

20 september 2021 10:30

Behalve het eerste elftal kwam zaterdag ook de jeugd van sc Heerenveen in actie. Voor zes jeugdteams stond er een competitiewedstrijd op het programma: driemaal winst en drie keer verlies. Een overzicht.

Ktsgx6hs

Onder 21
Onder 21 speelde afgelopen zaterdag de derde wedstrijd van de competitie. In en tegen Almere ging de ploeg met 2-1 onderuit. In de rust stond het 2-0 voor de thuisploeg. Na een aantal aanvallende wissels wist sc Heerenveen via spits Axel Schouwstra de aansluitingstreffer te maken. Ondanks een slotoffensief kwamen de Friezen niet meer tot scoren. Aankomende zaterdag staat De Derby van het Noorden op het programma voor de ploeg van trainer Menno van Dam. De wedstrijd tegen FC Groningen O21 start om 14.30 uur op Sportpark Skoatterwâld.

Onder 18
Voor O18 stond er een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam op het programma. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht (0-0). Tien minuten na rust kwam Sparta echter op voorsprong en niet veel later werd deze verdubbeld. Via Trustin van ’t Loo kwam O18 met nog ruim een kwartier op de klok op 2-1. Maar nog voordat de ploeg op zoek kon gaan naar de gelijkmaker wist Sparta de wedstrijd direct in het slot te gooien (3-1). Aankomend weekend speelt O18 weer, dan is AZ op Sportpark Skoatterwâld om 11.30 uur de tegenstander.

Onder 17
Onder 17 heeft de seizoenstart tegen AZ een uitstekend vervolg gegeven. De ploeg van trainer Wilco Hellinga won zaterdagmiddag met 4-2 van de leeftijdsgenoten van AZ. De ploeg kwam in de eerste helft al vroeg op achterstand maar ging dankzij twee doelpunten van Thom Faber toch met een voorsprong de rust in. Na rust completeerde Faber zijn hattrick en zorgde Dimitris Rallis voor de 4-1. AZ deed vlak voor tijd nog wel wat terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Zaterdag wacht voor O17 de volgende mooie uitdaging, dan gaat de ploeg op bezoek bij Ajax.

Onder 15
Ook onder 15 wist zijn wedstrijd zaterdag te winnen. Het team van trainer Emiel Kramer won de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 2-1. Het was de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg staat nu met zes punten op de vierde plaats. Aankomende zaterdag gaat O15 op bezoek bij De Graafschap.

Onder 14
Onder 14 ging in de Friese derby onderuit tegen Cambuur. Op Sportpark Skoatterwâld was de ploeg uit Leeuwarden met 2-5 te sterk. Aankomende zaterdag speelt O14 een uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Onder 13
Onder 13 pakte zaterdag wel de volle buit. Tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen werd het maar liefst 0-5. Deze stand werd bij rust al bereikt door doelpunten van Davey Volbeda, Djeraldo van der Meer, Koen Westers en Rayen Gtari (2x). Zaterdag speelt O13 een thuiswedstrijd op SKW. Zeeburgia is om 12.00 uur de tegenstander.