Joey Veerman schiet sc Heerenveen naar drie punten

04 december 2021 23:44

sc Heerenveen is de drukke decembermaand begonnen met een zege op Heracles Almelo. In het lege en koude stadion Erve Asito waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch kwam er een winnaar: met een strak en zuiver schot zorgde Joey Veerman er tien minuten voor tijd voor dat de volle buit meeging naar Fryslân (0-1).

04122021286091 DSC 5271

Een gelijkspel leek de uitkomst te worden, totdat Joey Veerman de bal eens klaarlegde voor zijn rechterbeen. Met uiterste precisie plaatste hij de bal in de rechterhoek, buiten bereik van doelman Janis Blaswich (0-1). Het schot bleek doorslaggevend en beslissend. Voor de rest deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Aan beide kanten was men af en toe slordig in balbezit, maar werden ook vlotte aanvallen op de kunstmat gelegd.

De beste kansen voor rust waren voor sc Heerenveen. Al na twee minuten werd Rami Kaib weggestoken door Joey Veerman, maar de back ging voor een tikkie breed, terwijl zelf schieten wellicht beter was geweest. Schieten deed Henk Veerman wel na een halfuur, maar hij vond het zijnet. Bij z'n tweede mogelijkheid – op slag van rust – schoot de spits in kansrijke positie te wild, waardoor de bal ruim naast vloog.

Joey Veerman slaat toe
Bij de Heraclieden was Nicolas Laursen de gevaarlijkste man. In de eerste helft trof de aanvaller al de vuisten van Xavier Mous en na rust was ie nog dichterbij. Een wervelend schot spatte uiteen op de lat. Langzaamaan drong Heracles steeds meer aan. De thuisclub kreeg kansjes, maar sprong daar niet efficiënt mee om. En juist op dat moment sloeg Joey Veerman toe. sc Heerenveen voetbalde de wedstrijd gecontroleerd uit en schreef drie belangrijke punten bij.

Opstelling: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib; Madsen, Halilovic (75. De Jong), J. Veerman; Musaba (75. Nygren), H. Veerman, Stevanovic (68. Al Hajj).