Journalist Edward Jorna schrijft 84 columns en bundelt ze in 'Bravo Heerenveen'

29 oktober 2021 11:19

In 84 verhalen in het Friesch Dagblad beschreef sportjournalist Edward Jorna de honderdjarige geschiedenis van Heerenveen. De artikelen zijn nu gebundeld en uitgegeven onder de titel Bravo Heerenveen. De officiƫle presentatie vindt zaterdag plaats: vanaf dan is het boek verkrijgbaar in de Feanstore.

DSC 1624


Hielke Kerkstra, Roel 'Plet' de Jong, Chris Angel, Judy Bruinsma. Het zijn misschien niet de namen die als eerste komen bovendrijven bij honderd jaar Heerenveen. Toch maken ook zij, net zo goed als Abe Lenstra, Foppe de Haan, Pieter Bijl, Henk Zoetendal, Petter Hansson, Afonso Alves en Riemer van der Velde, deel uit van de geschiedenis van een van 's lands mooiste en roemrijkste clubs. In Bravo Heerenveen geeft Jorna ze een gezicht. En blijkt dat het ultieme Heerenveen-gevoel echt bestaat.

In de bundeling gaat de auteur terug naar de Amica-fabriek in het Poolse Wronki, ziet hij hoe Gerrit Weide een traan wegpinkt, verhaalt hij over Dollie en legt hij de symboliek van de beroemde 6-5 tegen Ajax uit. Hij ontmoet Eddy Bosman, vertelt over de wraak van Hampie de Jong, spreekt met huisfotograaf Mustafa Gumussu en krijgt koude rillingen van 15.000 beren op de tribune.

Het boek is vanaf zaterdag verkrijgbaar in de Feanstore en ligt vanaf maandag in alle Friese boekwinkels. Prijs: 17,50 euro. Online bestellen kan via info@uitgeverijlouise.nl.