Naar AZ-thuis? Neem de bezoekersinformatie door

27 augustus 2021 14:28

Na twee keer de volle buit uit de eerste twee wedstrijden neemt sc Heerenveen het zondag in eigen huis op tegen AZ (aftrap: 16.45 uur). Net als vorige week zaterdag tegen RKC Waalwijk mag het Abe Lenstra stadion maximaal voor twee derde zijn gevuld. Kom niet voor verrassingen te staan en neem van tevoren de bezoekersinformatie door.

08112020279306 DSC 8726


Om de wedstrijd tegen AZ te bezoeken, neem je naast je seizoen- of wedstrijdkaart – er geldt vrije verkoop – en geldig legitimatiebewijs ook een coronabewijs mee. Dit bewijs laad je in in je CoronaCheck-app om toegang tot het stadion te krijgen. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang

Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden? Dan dien je je ook te laten testen. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden voor wedstrijdbezoek in coronatijd vind je op deze pagina.

Bij de ingang
Om reisbewegingen in het stadion zoveel mogelijk te beperken, verzoeken we je de ingang te gebruiken die het dichtst bij jouw vak zit (of op jouw wedstrijdkaart staat vermeld). Hou wanneer je bij de ingang bent de CoronaCheck-app bij de hand en zorg dat ie up-to-date is om opstoppingen in de rij te voorkomen.

Tijdvakken
De toegangscontrole neemt door het scannen van het coronabewijs meer tijd in beslag dan normaal. Om de toegang zo vlot mogelijk te laten verlopen, werken we zondag met drie verschillende tijdvakken. Daarmee willen we rijen zoveel mogelijk voorkomen.

  • Vakken 7 t/m 15 (incl. staanvak) en 25 t/m vak 2: tussen 16.00 en 16.45 uur
  • Vakken 16 t/m 23: tussen 15.45 en 16.15 uur
  • Vakken 410 t/m 418 (m.u.v. 413) en 424 t/m 429: tussen 15.15 en 16.00 uur

Fean Plaza is gesloten
Beijk Catering houdt de deuren van Fryslân Fean Plaza zondag dicht. De exploitant zegt dat het met de huidige regels onmogelijk is om sfeer en belevenis te kunnen bieden. De toiletten in het supportershome onder de oosttribune zijn wel te gebruiken. In de gracht worden extra cateringpunten gecreëerd.

Reizen met Arriva
Seizoenkaarthouders kunnen voor en na het duel gebruikmaken van de mogelijkheid om gratis te reizen met Arriva. Naar alle seizoenkaarthouders is deze week een mail gestuurd met daarin alle geüpdatete informatie. De werkwijze is ietwat gewijzigd. Neem daarom, wanneer je van plan bent te reizen met Arriva, de mail goed door. Wel een seizoenkaart, maar geen mail ontvangen? Neem contact op met Supporters Service.

Rookvrij stadion
Het is een hele tijd geleden dat we met zovelen weer een wedstrijd bezoeken van sc Heerenveen. Het kan daardoor zijn dat enkele regels stilletjes naar de achtergrond zijn verdwenen. Daarom herhalen we hier dat we in het Abe Lenstra stadion niet roken. Ook voor vuurwerk is geen plaats, net als discriminatie en racisme.

Mocht je na het lezen van het bovenstaande artikel toch nog vragen hebben over het bezoek aan de wedstrijd tegen AZ, neem dan contact op met onze collega's van de afdeling Supporters Service.