Naar FC Twente-thuis? Neem de bezoekersinformatie door

24 september 2021 10:01

Zondagmiddag speelt sc Heerenveen tegen FC Twente. Het duel begint om 14.30 uur en het stadion is vanaf 12.30 uur geopend. Voorafgaand aan het thuisduel met FC Twente dopen de initiatiefnemers van Radio Camataru de west- en oosttribune officieel om tot de Riemer- en Foppe-tribune. Als eerbetoon voor alles wat beide iconen voor de club betekenen. Kom niet voor verrassingen te staan en neem van tevoren de bezoekersinformatie door.

24082019255832 FPH 5266


Om de wedstrijd tegen FC Twente te bezoeken, neem je naast je seizoen- of wedstrijdkaart – er geldt vrije verkoop – en geldig legitimatiebewijs ook een coronabewijs mee. Dit bewijs laad je in in je CoronaCheck-app om toegang tot het stadion te krijgen. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang

Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden? Dan dien je je ook te laten testen. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden voor wedstrijdbezoek in coronatijd vind je op deze pagina.

Bij de ingang
Om reisbewegingen in het stadion zoveel mogelijk te beperken, verzoeken we je de ingang te gebruiken die het dichtst bij jouw vak zit (of op jouw wedstrijdkaart staat vermeld). Hou wanneer je bij de ingang bent de CoronaCheck-app bij de hand en zorg dat ie up-to-date is om opstoppingen in de rij te voorkomen.

Tijdvakken
De toegangscontrole neemt door het scannen van het coronabewijs meer tijd in beslag dan normaal. Om de toegang zo vlot mogelijk te laten verlopen, werken we weer met drie verschillende tijdvakken. Daarmee willen we rijen zoveel mogelijk voorkomen. Het stadion is vanaf 12.30 uur geopend. De club probeert met onderstaande tijdvakken zoveel mogelijk supporters binnen te laten komen, voor de opening van de Riemer- en Foppe-tribune.

  • Vakken 410 t/m 418 en 424 t/m 429: tussen 12.30 en 13.15 uur
  • Vakken 16 t/m 23: tussen 13.30 en 14.15 uur
  • Vakken 7 t/m 15 (incl. staanvak) en 25 t/m vak 2: tussen 13.15 en 14.00 uur

Fean Plaza weer geopend
Het Fryslân Fean Plaza en de Carribien bar zijn zondag weer geopend.

Een biertje krijgen is te gek, maar niet in je nek

Bier gooi je niet, bier drink je. Bij een aantal Eredivisie wedstrijden is er de afgelopen tijd met bier gegooid. Biergooien is voor niemand leuk: een nat pak voor de ontvanger en een droge keel voor de gooier, die bovendien een mogelijke sanctie kan verwachten. Zonde dus, voor iedereen. Bovendien, waarom met bier gooien als je het ook gewoon kunt opdrinken? Tsjoch!

Rookvrij stadion
Het is een hele tijd geleden dat we met zovelen weer een wedstrijd bezoeken van sc Heerenveen. Het kan daardoor zijn dat enkele regels stilletjes naar de achtergrond zijn verdwenen. Daarom herhalen we hier dat we in het Abe Lenstra stadion niet roken. Ook voor vuurwerk is geen plaats, net als discriminatie en racisme.

Mocht je na het lezen van het bovenstaande artikel toch nog vragen hebben over het bezoek aan de wedstrijd tegen FC Twente, neem dan contact op met onze collega's van de afdeling Supporters Service.