Nog tickets beschikbaar: ook met clubkaart kun je naar 'PEC'

22 april 2021 10:42

Clubkaarthouders kunnen vanaf donderdag een kaart kopen voor de thuiswedstrijd zaterdag tegen PEC Zwolle (aftrap: 16.30 uur). Het kabinet heeft het duel met de Zwollenaren aangewezen als testevenement waarbij weer publiek welkom is. In totaal mogen 3.400 supporters naar binnen op vertoon van toegangskaart, legitimatie én negatieve coronatestuitslag.

12092020266561 DSC 5255


Na zes maanden lege tribunes mogen er weer fans naar binnen. Het duel met PEC wordt coronaproof georganiseerd: supporters houden 1,5 meter afstand, dragen een mondkapje (mag af op de zitplaats) en houden zich aan de coronabasisregels. Belangrijk: het duel is een pilot van de overheid. Kijk voordat je een kaart claimt op testenvoortoegang.nl.

Een week geleden kregen seizoenkaarthouders van sc Heerenveen als eersten de mogelijkheid om bij het duel met PEC aanwezig te zijn. Nu er nog plekken vrij zijn, kan deze groep een extra ticket bijbestellen (à 10 euro) én kunnen clubkaarthouders een toegangskaart kopen (ook 10 euro per stuk). Maar met alleen een kaart – in de vorm van e-ticket – ben je er nog niet.

Negatieve coronatestuitslag
Om binnen te komen, moet je binnen 40 uur voor aanvang van de wedstrijd negatief zijn getest op het coronavirus. Via testenvoortoegang.nl regel je een gratis sneltest bij een van de teststraten van Stichting Open Nederland. Op dezelfde website vind je een overzicht van alle locaties. Daartussen staat niet Heerenveen.

In het Noorden staan alleen in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en later Assen testlocaties van Stichting Open Nederland. De KNVB, de gemeente Heerenveen en sc Heerenveen hebben er de afgelopen dagen alles aan gedaan om ook Heerenveen op de lijst met testlocaties te krijgen, maar dit bleek nu (nog) niet mogelijk bij Stichting Open Nederland.

Testbewijs, legitimatie en e-ticket
Na het testen ontvang je binnen een uur een e-mail met de uitslag. Als je positief bent getest, wordt er telefonisch contact met je opgenomen door de GGD. Negatief? Dan ontvang je een e-mail met een code. Deze code vul je in in de app CoronaCheck (de corona-app van de overheid). De app maakt er een QR-code van. Dit is jouw testbewijs.

Alleen met een negatieve coronatestuitslag via testenvoortoegang.nl krijg je toegang tot de wedstrijd tegen PEC. Ook wanneer je al bent gevaccineerd is testen verplicht. Jouw testbewijs – de QR-code in de app CoronaCheck – laat je zien bij de ingang van het Abe Lenstra stadion, samen met een legitimatiebewijs en het e-ticket dat je van sc Heerenveen hebt ontvangen.

Voor vragen over de testprocedure verwijzen we je naar testenvoortoegang.nl. Voor wedstrijdgerelateerde vragen kijk je op deze pagina of stuur je een e-mail naar supportersservice@sc-heerenveen.nl. We doen ons best jou zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.