'Om utens': Assistkoning Nygren en goal Shopov

09 juni 2021 18:29

Jeugdinternationals Benjamin Nygren, Rami Hajal en Stanislav Shopov kwamen dinsdag voor de laatste keer dit seizoen in actie. Nygren was in de EK-kwalificatie met drie assists belangrijk voor Jong Zweden (6-0), terwijl Shopov namens Jong Bulgarije scoorde tegen Albanië (4-0). De drie jongelingen kunnen nu net als de rest van de selectie van sc Heerenveen op vakantie.

01011970269081 AZ 081120 DSC 8510

Jong Zweden
Nygren en Hajal begonnen in het eerste EK-kwalificatieduel van Jong Zweden in de basis tegen Luxemburg. Met name Nygren liet zich gelden en was direct betrokken bij de helft van alle Zweedse doelpunten. Bij de 1-0, 4-0 en 5-0 was Nygren de aangever. De huurling van KRC Genk speelde de hele wedstrijd, Hajal werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ✞🇱🇧🇸🇪 (@ramiih)

Jong Bulgarije
Ook Shopov kan terugkijken op een goede laatste wedstrijd. Hij en zijn leeftijds- en landgenoten wonnen een oefenduel van Albanië. Shopov opende de score, gaf de assist bij de 3-0 en deed negentig minuten mee.