'Om utens': Musaba valt weer in bij winnend Jong Oranje

13 oktober 2021 10:30

De blik kan weer op de eredivisie: de interlandperiode is na dinsdagavond weer voorbij. Zeven spelers van sc Heerenveen gingen 'om utens' om uit te komen voor hun vaderland. Dinsdag werden de laatste wedstrijden gespeeld. Een overzicht.

51963394 ORANGE PICTURES
Anthony Musaba zoekt zijn Welshe tegenstander op.


Anthony Musaba
Nadat ie vrijdag z'n debuut had gemaakt voor Jong Oranje kreeg Anthony Musaba dinsdag opnieuw speelminuten van bondscoach Erwin van de Looi. Een halfuur deed de rechtsbuiten van sc Heerenveen mee in het gewonnen EK-kwalificatieduel met Wales. De eindstand stond toen al op het scorebord: 5-0. Eén van de doelpuntenmakers was Sven Botman.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anthony Musaba (@anthonymusaba7)


Ibrahim Dresevic

Ibrahim Dresevic beleefde een teleurstellende interlandbreak. Zaterdag was Zweden te sterk (3-0) en dinsdag verloor Kosovo van Georgië (1-2). Dresevic deed in beide WK-kwalificatiewedstrijden negentig minuten mee.

Rami Al Hajj en Benjamin Nygren
Nadat Zweden Onder 21 vrijdag Montenegro had verslagen, werd dinsdag gelijkgespeeld in en tegen Italië. Met opnieuw basisplaatsen voor Rami Al Hajj en Benjamin Nygren werd vlak voor tijd nog een punt veiliggesteld in de strijd om EK-kwalificatie (1-1).

51964239 ORANGE PICTURES
Rami Al Hajj tijdens het EK-kwalificatieduel met Italië in Monza.


Stanislav Shopov

Geen speelminuten dinsdag voor Stanislav Shopov in het EK-kwalificatieduel met Zwitserland. De middenvelder van sc Heerenveen zag vanaf de bank zijn landgenoten met 0-1 onderuit gaan.

Filip Stevanovic
Servië Onder 21 bleek dinsdag niet opgewassen tegen Frankrijk. Filip Stevanovic viel vlak voor de pauze in, maar kon niet voorkomen dat de Franse talenten er in Belgrado met de zege vandoor gingen (0-3).

Timo Zaal
Nederland Onder 18 heeft dinsdag het vriendschappelijke vierlandentoernooi in Oostenrijk op zijn naam geschreven. Zaterdag werd het eerste duel gewonnen van Zweden (1-0). Timo Zaal speelde toen de hele wedstrijd, maar bleef dinsdag tegen gastheer Oostenrijk op de bank. Met elf andere namen won Oranje ook van Oostenrijk (2-4).