'Om utens': Vijf internationals waaien uit

30 augustus 2021 12:15

Na drie speelronden in de eredivisie is het tijd voor interlandvoetbal. Vijf selectiespelers van sc Heerenveen hebben een uitnodiging gekregen van de nationale voetbalbond en gaan om utens. Een overzicht.

PAM20210331 1509OP


Ibrahim Dresevic
Drie belangrijke wedstrijden voor Kosovo: het land speelt de komende periode drie WK-kwalificatiewedstrijden. Donderdag tegen Georgië, zondag tegen Griekenland en volgende week woensdag tegen Spanje. Ibrahim Dresevic is erbij.

Benjamin Nygren
De selectie van Zweden Onder 21 kent één speler van sc Heerenveen: Benjamin Nygren. De Zweden werken twee EK-kwalificatieduels af: vrijdag tegen Montenegro en volgende week dinsdag tegen Bosnië. Rami Hajal heeft moeten afzeggen.

Stanislav Shopov
Ook EK-kwalificatiewedstrijden voor Bulgarije Onder 21 en Stanislav Shopov. De Bulgaarse talenten nemen het vrijdag op tegen Moldavië en volgende week dinsdag tegen Wales.

Filip Stevanovic
Met Servië Onder 21 gaat Filip Stevanovic strijden om kwalificatie voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië. Oekraïne is vrijdag de tegenstander van de Serven, Macedonië volgende week dinsdag.

Timo Zaal
Van bondscoach Martijn Reuser ontving Timo Zaal een uitnodiging voor het Nederlands elftal Onder 18. Met zijn land- en leeftijdsgenoten neemt Zaal het volgende week maandag vriendschappelijk op tegen Italië.

Björn Gudnason en Oliver Braude
Behalve eerste-elftalspelers vertegenwoordigen ook twee jeugdspelers van sc Heerenveen hun land. Björn Gudnason speelt volgende week maandag een oefenduel met IJsland Onder 21 tegen Zwitserland. Oliver Braude werkt met Noorwegen Onder 17 een toernooi af in Zweden.