Opnieuw een punt en geen goals tegen FC Twente

19 maart 2021 22:30

Het spel tussen sc Heerenveen en FC Twente golfde vrijdagavond op en neer, maar de stand bleef negentig minuten onveranderd. In een koud Abe Lenstra stadion waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het dichtst bij een treffer waren de Tukkers, maar uiteindelijk stond dezelfde uitslag op het scorebord als eerder dit seizoen in Enschede (0-0).

19032021273705 DSC 5184

Trainer Johnny Jansen had in aanloop naar het duel wijzigingen aangekondigd. Daar zal de afwezigheid van Henk Veerman niet een van zijn geweest. De aanvoerder verwachtte voor de tweede keer vader te worden en werd dat ook, van een zoon: Joe. Benjamin Nygren begon daardoor in de basis, net als Sherel Floranus, die Ibrahim Dresevic verving. Siem de Jong bekleedde de spitspositie en Jan Paul van Hecke vond zichzelf terug naast Pawel Bochniewicz.

Narsingh tweemaal dichtbij
Het verschil op de ranglijst tussen sc Heerenveen en FC Twente was voorafgaand aan de wedstrijd niet groot: drie punten. Ook in de openingsfase ontliepen beide teams elkaar niet veel, totdat de bezoekers nadrukkelijker de aanval zochten. Voormalig sc Heerenveenspeler Luciano Narsingh was tweemaal dichtbij, maar hij schoot één keer hard naast en zag na een halfuur zijn inzet van de lijn worden gehaald door Van Hecke. Nog dichterbij was Jesse Bosch: zijn kopbal belandde op de paal.

De beste mogelijkheid die sc Heerenveen creëerde voor rust was een voorzet van Joey Veerman, maar de bal ging door het zestienmetergebied aan alles en iedereen voorbij. In de tweede helft werden de Friezen écht gevaarlijk. De Jong werd subliem weggestuurd door Joey Veerman, maar een op een met Joël Drommel vuurde de interim-spits recht op de Enschedese goalie af. Ook FC Twente was dicht bij de openingsgoal: Luka Ilic schoot na een uur in het zijnet.

Menig op de paal
Zo golfde het spel op en neer, maar hielden beide ploegen elkaar in bedwang. In het laatste kwart van de wedstrijd bleven kansen aanvankelijk uit, maar net nadat de vierde official het bord met de extra speeltijd in de lucht had gestoken, plofte de bal achter Erwin Mulder ineens op de paal. Queensy Menig tilde de bal over de doelman, maar zag zijn inzet via het houtwerk terug het veld in stuiteren. Het slotakkoord was voor de ingevallen Arjen van der Heide, maar zijn schot bracht Drommel niet van zijn stuk.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Kaib (73. Woudenberg); J. Veerman, Schöne (81. Kongolo), Halilovic (73. Hajal); Van Bergen, De Jong, Nygren (73. Van der Heide).