Rami Kaib komt over van Elfsborg

13 januari 2021 14:30

sc Heerenveen heeft verdediger Rami Kaib overgenomen van Elfsborg uit zijn geboorteland Zweden. De 23-jarige linksback heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2024. Kaib gaat in Friesland spelen met rugnummer 41.

Kaib komt over van Elfsborg, de club waar de voormalig jeugdinternational zijn gehele carrière al voor uitkomt. Met Elfsborg eindigde hij het afgelopen seizoen op de tweede plaats, achter kampioen Malmö.

Bij sc Heerenveen komt Kaib een zeer goede bekende tegen. Ibrahim Dresevic was van 2015 tot en met 2018 – eerst in de jeugd, later bij het eerste elftal – ploeggenoot van Kaib bij Elfsborg.

Technisch manager Gerry Hamstra over het aantrekken van Kaib: "We zijn blij dat we ook Rami hebben weten vast te leggen. Rami is een moderne linksback: hij heeft snelheid, ziet het spel en beschikt over een sterk linkerbeen. Met hem halen we een speler in huis die over veel energie beschikt."

Kaib is de vijfde speler die deze winter de overstap maakt naar sc Heerenveen. Siem de Jong, Ariel Harush, Syb van Ottele en Tibor Halilovic gingen de Zweed al voor.