Reserves winnen van Almere City

22 november 2021 20:50

De reserves van sc Heerenveen hebben maandagavond op Sportpark Skoatterwâld gewonnen van Almere City. Na een 2-0 voorsprong via Anthony Musaba en Benjamin Nygren kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte, maar de punten bleven in Heerenveen dankzij een doelpunt van Rami Al Hajj. Een samenvatting is donderdagavond te zien in Heerenveen TV op ESPN.

06112021285345 DSC 0657

Meest opvallende naam aan de kant van sc Heerenveen was Musaba. Door de vroege rode kaart die hij een dag eerder had opgelopen in de competitiewedstrijd tegen Willem II deed de aanvaller mee tegen de reserves van Almere City. En hij liet zich behoorlijk gelden. Waar de rechtsbuiten na een indrukwekkende solo na tien minuten nog de paal trof, was het halverwege de eerste helft wel raak (1-0). De man die de assist gaf, Nygren, verdubbelde tien minuten later met het hoofd de score (2-0).

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en nam Almere City de regie over. Kort na rust tekende Ousssama Bouyaghlafen voor de aansluitingstreffer (2-1). En na een uur bracht diezelfde Bouyaghlafen met een rake kopbal de stand zelfs weer in evenwicht (2-2). Maar sc Heerenveen herpakte zich. Halverwege het tweede bedrijf snelde Musaba zijn tegenstander voorbij en gaf de bal voor. Al Hajj wist daarmee wel raad en schoot de bal via de paal hard binnen (3-2).

sc Heerenveen - Almere City 3-2 (2-0). 23. Musaba 1-0, 34. Nygren 2-0, 49. Bouyaghlafen 2-1, 60. Bouyaghlafen 2-2, 70. Al Hajj 3-2.

Opstelling: Bekkema; Akujobi, Zaal, Woudenberg (62. Asante), Nunumete; Kongolo, Al Hajj, Ras; Musaba (82. Van 't Loo), Nygren, Shopov.