sc Heerenveen en Johan Cruyff Institute gaan samenwerken

05 juli 2021 10:30

Werken aan talentontwikkeling, dat is wat sc Heerenveen en het Johan Cruyff Institute willen met de samenwerking die ze onlangs met elkaar zijn aangegaan. Zo krijgen onder meer de voetballers van sc Heerenveen nu beter toegang tot het opleidingsaanbod van het Johan Cruyff Institute. "Talentontwikkeling is niet alleen belangrijk op het veld, maar zeker ook daarbuiten."

JCI


Het Johan Cruyff Institute viert dit jaar zijn 14-jarig jubileum en verzorgt studieprogramma’s op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching, zowel online als face-to-face. Het opleidingsinstituut – met vestigingen in Amsterdam, Barcelona, Mexico en Peru – heeft de passie om de volgende generatie leiders in de sportbusiness op te leiden.

Persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
Dankzij de samenwerking krijgen onder meer de voetballers van sc Heerenveen beter toegang tot het aanbod van het Johan Cruyff Institute, waarbij volop mogelijkheden zijn tot persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Dit is in lijn met de filosofie van wijlen Johan Cruijff – oprichter van het instituut – om voetballers de mogelijkheid te bieden om zich niet alleen tijdens, maar ook ná hun carrière in te blijven zetten voor de sportsector.

sc Heerenveen en Johan Cruyff Institute willen elkaar de komende periode ondersteunen en inspireren, met name op het vlak van management en coaching. Daarnaast biedt de samenwerking beide partijen interessante opties, zoals gastlezingen, workshops en andere educatieve activiteiten.

Talentontwikkeling: ook buiten het veld
"Het Johan Cruyff Institute is een prachtige en inspirerende organisatie om een samenwerking mee te starten", aldus algemeen directeur Cees Roozemond. "Talentontwikkeling is niet alleen belangrijk op het veld, maar zeker ook daarbuiten. Bij sc Heerenveen liggen binnen de hele organisatie allerlei interessante stage- en onderzoeksmogelijkheden, waar studenten van het Johan Cruyff Institute en wijzelf veel van kunnen leren."