sc Heerenveen gaat in zee met Macron als nieuwe kledingpartner

21 oktober 2021 16:00

Met trots presenteert sc Heerenveen Macron als nieuwe kledingpartner. De komende vijf seizoenen – tot en met het seizoen 2026/2027 – kleedt het Italiaanse sportkledingmerk de teams van de Friese eredivisionist. Macron volgt daarmee JAKO op, dat veertien seizoenen lang de clubkledinglijn verzorgde.


Vanwege de gezamenlijke ambities, de unieke kledingontwerpen en Italiaanse kwaliteit kiest sc Heerenveen voor Macron. Het sportmerk werd in 1971 opgericht in Bologna en ging in 2001 voor het eerst een voetbalclub van kleding voorzien: niet toevallig FC Bologna. Andere clubs die dit seizoen in Macronshirts spelen zijn Lazio, Sampdoria, Udinese, Stoke City, Nice, Real Sociedad, Levante en Club Brugge. Onlangs opende Macron een nieuw hoofdkantoor in Bologna.

Reacties
Gianluca Pavanello, CEO van Macron, is trots op het partnerschap met sc Heerenveen. "We zijn verheugd om deze prachtige traditieclub te verwelkomen in de Macronfamilie. We kijken enorm uit naar onze langdurige samenwerking. We gaan de komende vijf jaar voor sc Heerenveen kleding en tenues creëren van hoge kwaliteit, die volledig de identiteit, geschiedenis en symbolen van de club uitdragen."

Martin Koopman, commercieel manager bij sc Heerenveen, over de overeenkomst met Macron: "Met de nieuwe kledingpartner wilden we eveneens een langdurige en duurzame relatie aangaan, zoals we die hadden met JAKO. We zijn blij dat dit is gelukt. Meer dan zelfs. Zonder details te noemen, is de overeenkomst zeer goed voor de stabiliteit en het toekomstplan van sc Heerenveen. Macron laat al jarenlang bij mooie Europese clubs zien waartoe ze in staat zijn. We zijn bijzonder trots op dit partnerschap."