sc Heerenveen kan AZ één helft bijbenen

29 augustus 2021 19:30

sc Heerenveen is zondag in het eigen Abe Lenstra stadion tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. AZ , de nummer drie van het afgelopen jaar, liep in de tweede helft uit naar een duidelijke en terechte zege. Het vroege openingsdoelpunt van Henk Veerman had de ploeg uit Alkmaar niet van zijn stuk kunnen brengen (1-3).

29082021282130 DSC 0004


Na een helft spelen zochten beide teams de kleedkamers op met een 1-1 stand op het scorebord. En dat gaf de verhoudingen op dat moment prima weer. sc Heerenveen en AZ creëerden mogelijkheden, waren beide af en toe slordig en scoorden alle twee op identieke wijze. Na tien minuten kopte Henk Veerman de Friezen van dichtbij op voorsprong (1-0). Een corner en een scrimmage gingen daaraan vooraf. Iets wat zich drie minuten later herhaalde, maar dan voor de goal van Erwin Mulder. Nu liep Vangelis Pavlidis juichend weg (1-1).

AZ neemt heft in handen
Na een gelijkopgaande strijd voor rust nam AZ in de tweede helft het heft in handen. Op zoek naar de goal. En die kwam er. Linksback Aslak Witry krulde de bal op fraaie wijze achter Mulder, die kansloos was (1-2). AZ dicteerde en was via Jesper Karlsson dicht bij een derde treffer, maar zijn twee schoten gingen voorlangs. Een derde Alkmaarse treffer bleef vooreerst uit, waardoor sc Heerenveen mocht blijven hopen. Bijna werd de stand brutaal gelijkgetrokken, maar Siem de Jong vond het zijnet en Henk Veerman kwam in kansrijke positie niet tot een schotpoging.

Met de mogelijkheden voor De Jong en Veerman was het Friese verzet gebroken. In de slotfase speelde AZ het duel volwassen uit. Het inbrengen van Benjamin Nygren, Arjen van der Heide en debutant Djenahro Nunumete kon daar niets aan veranderen. Vlak voor tijd gooide Dani de Wit de wedstrijd definitief in het slot door van dichtbij de bal achter Mulder binnen te tikken (1-3).


Opstelling sc Heerenveen
: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg (81. Nunumete); Kongolo (76. Van der Heide), Halilovic, J. Veerman; Stevanovic (57. Nygren), H. Veerman, De Jong.