sc Heerenveen na rust hard onderuit in Zwolle

26 februari 2021 22:30

sc Heerenveen gaat met een kater het weekeinde in na een flinke nederlaag vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. De Friezen speelden een aardige eerste helft en gingen halverwege ook aan de leiding, maar lieten zich na rust de kaas van het brood eten. Met twee treffers in de slotfase gooiden de Blauwvingers extra zout in de Friese wonden (4-1).

26022021273159 DSC 0749

Vijf dagen na het gelijkspel in eigen huis tegen FC Groningen (1-1) herhaalde de geschiedenis zich zestig kilometer zuidwaarts. Op bezoek bij PEC Zwolle speelde sc Heerenveen een acceptabele eerste helft, maar liep het na rust achter de tegenstander en de feiten aan. De eerste drie kwartier waren voor de neutrale kijker leuk om naar te kijken. Het spel golfde op en neer, kansen werden gecreëerd aan beide kanten. Eentje daarvan werd benut: Mitchell van Bergen schoot de Friezen op voorsprong, met wat hulp van PEC-goalie Xavier Mous (0-1).

Voorsprong wordt achterstand
De ene helft is de andere niet, bleek ook in Zwolle. De thuisclub – met voormalig sc Heerenveenspeler Leeroy Echteld als interim-trainer op de bank – deed er na rust een schepje bovenop en kwam vlug op gelijk hoogte via Virgil Misidjan (1-1). De Friezen hadden geen antwoord op het energieke spel van PEC en kregen ook een tweede goal om de oren. Spits Thomas Buitink pikte de bal op en schoot hard raak in de verre hoek (2-1).

Trainer Johnny Jansen ging risico nemen en bracht Oliver Batista Meier voor Ibrahim Dresevic. De Friezen kregen kansen op de gelijkmaker, maar Siem de Jong (kopbal) en Henk Veerman (pantoffelschot) zagen hun pogingen over zeilen. sc Heerenveen hoopte nog op een offensiefje, maar Bram van Polen besliste in de voorlaatste minuut met een lepe kopbal het duel (3-1). In de extra tijd bezorgde Eliano Reijnders sc Heerenveen een nog slechter gevoel (4-1) in aanloop naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker woensdag tegen Ajax.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (76. Batista Meier), Bochniewicz, Kaib (57. Woudenberg); J. Veerman, Schöne (64. Nygren), De Jong, Halilovic (64. Kongolo); Van Bergen, H. Veerman.