sc Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta

16 mei 2021 17:01

sc Heerenveen kwam zondagmiddag in eigen huis te laat in actie om het seizoen op een positieve manier af te sluiten tegen Sparta Rotterdam. De Friezen kwamen twee vroege tegentreffers niet meer te boven, ondanks een overwicht in de tweede helft (1-2). Door het verlies eindigt de ploeg van trainer Johnny Jansen in het jubileumseizoen op de twaalfde plek in de eredivisie.

16052021274554 DSC 6646


Sportief gezien stond er voor sc Heerenveen niets meer op het spel. Wat lang werd nagestreefd, had tegenstander Sparta recht in het vizier: deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Met dat doel voor ogen schoten de Rotterdammers uit de startblokken én effectief uit alle hoeken en standen. Na een kwartier was Erwin Mulder al tweemaal gepasseerd: Lennart Thy verraste de doelman met een knal in de korte hoek (0-1) en Wouter Burger haalde van zo'n 25 meter doeltreffend uit (0-2).

Pas na een halfuur drong sc Heerenveen aan. Mitchell van Bergen werd een aantal keren weggestoken aan de rechterkant, maar zijn voorzetten kwamen niet terecht bij een ploeggenoot. Henk Veerman knikte de bal in de handen van Maduka Okoye, Benjamin Nygren zag zijn kopbal op het dak van de goal belanden en Joey Veerman trof het zijnet. Tegelijkertijd kreeg ook Sparta kansen om verder uit te lopen, maar Burger en Abdou Harroui schoten voorlangs.

Bijna de gelijkmaker
Na de pauze tapte sc Heerenveen uit een beter vaatje. Halverwege de tweede helft bracht Siem de Jong de spanning terug in de wedstrijd. Een afgeslagen bal schoot hij hard achter Okoye, die aan de grond stond genageld (1-2). Kort erna viel bijna de gelijkmaker, maar het schot van Van Bergen ging naast. Een echt slotoffensief zat er niet meer in: Sparta hield de deuren gesloten en plaatste zich voor de play-offs, tegen sc Heerenveen dat met lege handen achterbleef.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Akujobi, Van Hecke, Bochniewicz (80. Dresevic), Woudenberg (87. Kaib); Halilovic (61. Kongolo), De Jong, J. Veerman; Van Bergen (87. Hajal), H. Veerman, Nygren (87. Van der Heide).