sc Heerenveen trekt doelman Harush aan

06 januari 2021 11:38

sc Heerenveen heeft met Ariel Harush (32) een nieuwe doelman aangetrokken. De Israëlisch international komt transfervrij over van FC Nitra uit Slowakije en tekent in Friesland, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract tot het einde van het seizoen.

Harush is geen onbekende in Nederland. Vorig seizoen stond hij onder de lat bij Sparta Rotterdam. Afgelopen zomer vervolgde de sluitpost zijn loopbaan bij FC Nitra, maar aan dat avontuur komt met zijn komst naar sc Heerenveen na een half jaar een einde. Verder kwam Harush in zijn geboorteland uit voor Beitar Jeruzalem, Maccabi Netanya, Hapoel Tel Aviv en Hapoel Beer Sheva en op Cyprus voor Anorthosis Famagusta.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Harush: "Iedereen weet dat we op zoek waren naar een extra doelman. Die hebben we met Ariel gevonden. Een ervaren keeper, die bovendien bekend is met de Nederlandse speelstijl en al jaren international is van zijn land. Als Ariel medisch wordt goedgekeurd, sluit hij begin volgende week aan bij de selectie."