sc Heerenveen verliest oefenduel met VFL Osnabrück

11 november 2021 21:16

sc Heerenveen heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen VFL Osnabruck verloren. Op een koud sportpark Peters Platz in Wietmarschen waren de Duitsers met 2-1 te sterk voor de Friezen.

Foto 11 11 2021 01 16 14

 

Bij sc Heerenveen kwamen onder andere spelers die afgelopen weekend in Nijmegen geen speelminuten kregen in actie. Ook Trustin van ’t Loo verscheen aan de aftrap. De speler van O18 maakte zijn basisdebuut in het hoofdelftal van de Friezen.

Osnabrück, uitkomend op het derde niveau in Duitsland, was in de eerste helft duidelijk een maatje te groot voor het jonge elftal van trainer Johnny Jansen (2-0). Na de thee kwam sc Heerenveen beter uit de kleedkamer. Uit een hoekschop van Tibor Halilovic knikte Ibrahim Dresevic de aansluitingstreffer binnen. Henk Veerman was nog dicht bij de 2-2, maar doelman Beckemeyer keerde de inzet van de Volendammer.

Opstelling sc Heerenveen: Mous (46 Bekkema); Akujobi (68 Van Ewijk), Van Ottele (46 Van Anholt), Dresevic, Woudenberg (83 Koida); Kongolo, Ras (75 Beelen), Halilovic; Nunumete, Veerman, Van ’t Loo.