sc Heerenveen viert opening vernieuwd museum

08 oktober 2021 17:25

Na een proces van bijna twee jaar is vrijdag het volledig vernieuwde clubmuseum in het Abe Lenstra stadion geopend. De Pronkkeamer – zoals de naam van het museum luidt – heeft dankzij een schenking van Heer van Heerenveen Jan Landman een ware metamorfose ondergaan. Onder meer de eerste selectie nam een kijkje.


Onder aanvoering van een enthousiaste groep vrijwilligers is het museum van een grote update voorzien. Zo ligt er in de pronkkamer een nieuwe vloer en is de verlichting vervangen. Daarnaast is de collectie ook gemoderniseerd met een digitaal fotoarchief en een eregalerij waarop alle spelers staan die voor sc Heerenveen hebben gespeeld.

Schenking van Jan Landman
De opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door een schenking van Landman. De oud-voorzitter van Aktie'67 overleed op 25 april 2019 en was meer dan veertig jaar vrijwilliger bij sc Heerenveen. Vanwege zijn verdiensten voor de club werd hij uitgeroepen tot Heer van Heerenveen en draagt de videozaal in het gerenoveerde museum nu zijn naam.

De museumcommissie vierde vrijdagmiddag met genodigden de opening van de vernieuwde Pronkkeamer. Na koffie met oranjekoek werd de deur en daarmee het museum officieel geopend. Ook de eerste selectie van sc Heerenveen nam een kijkje, onder meer bij de tijdelijke tentoonstelling Speler van het jaar. Huisfotograaf Mustafa Gumussu was erbij om alles vast te leggen.

Boek een stadiontour
Nieuwsgierig? Uiteraard is het mogelijk om een kijkje te nemen in het vernieuwde museum. Ben je supporter van de club of gewoon geïnteresseerd in (het verleden van) sc Heerenveen? Met een stadiontour door het Abe Lenstra stadion breng je onder meer een bezoek aan de Pronkkeamer.