Specialisten Talan, Van Os en Eising langer bij sc Heerenveen

05 juli 2021 16:20

sc Heerenveen gaat langer door met specialisten Jeffrey Talan, Jeroen van Os en Thom Eising. Talan beschikt over een doorlopend contract van één seizoen en gaat als transitiecoach aan de slag. Van Os (performancemanager) en Eising (videoanalist) hebben hun handtekening onder een nieuwe verbintenis gezet.

29062021275287 FPH 5627
V.l.n.r.: Jeffrey Talan, Jeroen van Os en Thom Eising.


Transitiecoach
Talan (49) was afgelopen seizoen assistent van hoofdtrainer Johnny Jansen. Vanaf de zomer gaat hij de oud-speler aan de slag als transitiecoach: rondom de eerste selectie individueel werken met talenten en wisselspelers. "Daar kijk ik enorm naar uit", zegt Talan. "Door meer persoonlijke aandacht te geven, kunnen we deze jongens beter helpen bij hun ontwikkeling, ook als ze even niet spelen. Het is de bedoeling dat we extra momenten gaan creëren om de aansluiting richting de eerste selectie te maken of juist te behouden."

Performancemanager
Dat Van Os langer bij sc Heerenveen blijft was al bekend. De 50-jarige performancemanager is de opvolger van de naar FC Nordsjælland vertrokken Sam Feringa en zette zijn handtekening onder een driejarige verbintenis. "Als performancemanager voel ik mij verantwoordelijk voor de voetbal-, fysieke- en mentale gesteldheid van de spelers”, vertelt Van Os. "Ik zie mezelf als een spin in het web van de technische, medische, en performance staf."

"Daarbij hou ik mij bezig met de trainingsplanning, periodisering, krachttraining, loop- en conditietraining en individuele training", gaat Van Os verder. "Maatwerk voor zowel het team als de individuele speler is daarin het sleutelwoord. En tegelijkertijd ook de uitdaging. We proberen elke training zo optimaal mogelijk te laten verlopen om de kans op succes in een wedstrijd zo groot mogelijk te laten zijn."

Videoanalyse
De prestaties worden niet alleen op het veld gemeten. Als videoanalist registreert Eising (27) nauwgezet de handelingen van de spelers. Sinds 2020 werkzaam bij de club en met een nieuw contract ook de komende twee seizoenen onderdeel van de technische staf. Eising: "Afgelopen seizoen hebben we stappen in de goede richting gezet om de analyse van de tegenstanders kwalitatief te verbeteren. We gebruiken de beelden van onze tegenstanders om te laten zien in welke formatie wij ze verwachten en waar de kansen en bedreigingen voor ons liggen. Deze beelden codeer ik met Ronnie Pander, zodat deze bij de voorbespreking getoond kunnen worden."

"Daarnaast hebben we ook de beschikking over fysiek- en voetbalgerelateerde data die in de beelden verwerkt kunnen worden", vervolgt Eising. "Dit koppelen wij aan het begin van de week terug naar de technische staf, zodat zij alle informatie zo vroeg mogelijk in kaart hebben." Behalve de staf kunnen ook de spelers al in een vroeg stadium van de beelden gebruikmaken. "De informatie komt voor hen online beschikbaar, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Het geeft een goed gevoel om bij te dragen aan deze ontwikkeling binnen de club en verder te professionaliseren."

Continuïteit
Technisch manager Ferry de Haan is blij met de bovenstaande ontwikkelingen en tevreden dat het drietal langer aan sc Heerenveen blijft verbonden. "Continuïteit en ontwikkeling op deze deelgebieden is ontzettend belangrijk. Jeffrey, Jeroen en Thom zijn ambitieus, leergierig en willen echt wat neerzetten binnen hun vakgebied. Bij ons krijgen ze de ruimte om hun specialismes verder te verbeteren en te integreren binnen de club voor de langere termijn."