Stafnieuws: Reekers en Tobiasen gaan Jansen assisteren

21 juni 2021 15:00

Hoofdtrainer Johnny Jansen wordt komend seizoen geassisteerd door Peter Reekers en Ole Tobiasen. Reekers was de afgelopen jaren assistent bij Heracles Almelo, terwijl Tobiasen – oud-speler van sc Heerenveen – tot maart hoofdcoach was bij Almere City. Reekers tekent in Friesland een contract voor drie seizoenen, Tobiasen ligt vast tot medio 2023.


Reekers
Al meer dan twintig jaar is Reekers (40) actief in het Nederlandse profvoetbal. Eerst als speler van Heracles Almelo, VVV-Venlo en AGOVV Apeldoorn, daarna als assistent-trainer bij Heracles Almelo. Bij de zwart-witten was Reekers de afgelopen zeven seizoenen assistent. Sinds 2019 combineerde hij dat met het assistent-trainerschap bij Jong Oranje.

Tobiasen
Bij de naam Tobiasen zullen de supporters van sc Heerenveen als eerste denken aan het feit dat hij ooit speler was van de club. Tussen 1995 en 1997 droeg de inmiddels 45-jarige Deen zelf het shirt met de pompeblêden. De verdediger verkaste daarna naar Ajax en kwam later nog uit voor onder meer AZ, FC Kopenhagen en de Deense nationale ploeg.

Na zijn spelerscarrière stortte Tobiasen zich op het trainersvak. De Deen trainde diverse profjeugdteams, voordat hij in 2016 bij Sparta Rotterdam aan de slag ging als assistent bij het eerste elftal en hoofdcoach van de beloften. Na twee jaar koos Tobiasen voor Almere City, waar hij in 2019 hoofdtrainer werd. Dat avontuur eindigde in maart.

"Kennis en kunde"
Technisch manager Ferry de Haan over de komst van Reekers en Tobiasen: "Van tevoren bepaal je met wat voor mensen, met wat voor trainers je wilt werken om het maximale uit de spelers en de groep te halen. Je zoekt verschillende karakters en kwaliteiten, die elkaar aanvullen en die als staf kunnen samenwerken en presteren. Zo zijn we uitgekomen bij Peter en Ole."

"Met beiden halen we kennis en kunde in huis", licht De Haan toe. "Peter is tactisch sterk en heeft veel aandacht voor individuele ontwikkeling. Bij sc Heerenveen hebben we genoeg talent, bij Jong Oranje heeft hij bewezen hier goed mee te kunnen werken. We zijn blij dat hij uit meerdere opties voor ons heeft gekozen. Ole heeft aangetoond dat hij een team kan laten ontwikkelen en presteren: met Almere deed hij lang bovenin mee. Bovendien is hij bekend met de clubcultuur. We hebben alle vertrouwen in beide heren en de samenwerking met Johnny."