Teleurstelling over nieuwe maatregelen (en weer lege stadions)

22 november 2021 11:50

sc Heerenveen is flink teleurgesteld over de nieuwe coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag aangekondigde. De komende drie weken worden alle sportwedstrijden in Nederland weer gespeeld zonder publiek. Dat betekent dat het Abe Lenstra stadion op zondag 21 november tegen Willem II en een week later tegen PSV leeg moet blijven.

10092021282254 DSC 4234


Momenteel kampt Nederland weer met oplopende coronabesmettingscijfers. Daarop kondigde het demissionaire kabinet vrijdag een gedeeltelijke lockdown aan, voor in ieder geval drie weken (tot en met zaterdag 5 december). Sportwedstrijden gaan door, maar zonder publiek. Een dikke streep door de rekening voor de voetbalclubs en met name de supporters.

Door de aangekondigde maatregelen speelt sc Heerenveen de competitiewedstrijden tegen Willem II en PSV voor lege tribunes. De club is hierover zeer teleurgesteld, met name voor iedereen die altijd trouw achter de club is blijven staan: van onze vrijwilligers en seizoenkaarthouders tot onze sponsoren. Het doet pijn dat we hen opnieuw moeten teleurstellen. Dit besluit had wat sc Heerenveen betreft niet genomen moeten worden.

Sinds de eerste lockdown heeft de hele voetbalbranche – de KNVB, de Eredivisie CV en alle overige betaaldvoetbalclubs – aangetoond veilig en verantwoord wedstrijden te kunnen organiseren. Er is geen bewijs dat stadions besmettingshaarden bleken te zijn. Daarnaast hebben we door mee te werken aan de fieldlabs en pilots met het coronatoegangsbewijs kennis en ervaring opgedaan, die we konden delen met andere sectoren.

De KNVB en de Eredivisie CV zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om de genoemde wedstrijden op te schuiven. We hopen dat een of enkele speelronden kunnen worden verplaatst, zodat we deze duels alsnog met onze vrijwilligers, supporters en sponsoren kunnen spelen.