Winst op Heracles in 'reserveduel'

27 september 2021 22:00

Met een mix van reserves en spelers van Onder 21 is sc Heerenveen maandagavond de reservecompetitie gestart met een overwinning. Op Sportpark Skoatterwâld werd Heracles Almelo verslagen. Nick Bakker kroonde zich met een rake kopbal tot matchwinner (3-2).

27092021283690 DSC 1324

Voor de winterstop werkt sc Heerenveen vier oefenduels af waarin hoofdzakelijk reservespelers van het eerste elftal aan spelen toekomen. Tegenstanders in deze reservecompetitie zijn Almere City, FC Twente, FC Emmen en Heracles Almelo. Tegen die laatste speelde sc Heerenveen maandag zijn eerste 'reserveduel'.

Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen aan de leiding. Een schot van Rami Kaib belandde door een woud van benen in het doel (1-0). In de tweede helft verdubbelde Benjamin Nygren de score door een fout achterin bij Heracles af te straffen (2-0). Toch gaven de Friezen de comfortabele voorsprong weg via een strafschop en slordig balverlies: tweemaal was Adrian Szöke de afmaker (2-2). Maar uiteindelijk trok sc Heerenveen aan het langste eind. Verdediger Bakker knikte raak uit een hoekschop en stelde de zege veilig (3-2).

Basisopstelling: Bekkema; Akujobi, Van Ottele, Bakker, Kaib; Ras, Al Hajj, Nunumete; Nygren, Gudnason, Shopov.