Akademy: Onder-18, Onder-16 en Onder-15 winnen uitwedstrijd

17 oktober 2022 09:58

Het eerste elftal van sc Heerenveen speelde zaterdagavond gelijk tegen Go Ahead Eagles door een late tegentreffer. Eerder op de dag maakten twee jeugdteams al de reis naar Deventer en ook dat leverde gemengde gevoelens op. De Onder-15 won, terwijl de Onder-14 zonder punten huiswaarts keerde. Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

O21 8

Onder-21 speelt gelijk
Vrijdagavond stond de Friese derby op sportpark Skoatterwâld op het programma. Het werd een wedstrijd met bloed, zweet en tranen. Letterlijk en figuurlijk. In een hard duel, waarin de thuisploeg vier gele kaarten verzamelde, kwamen beide teams niet tot scoren. sc Heerenveen kreeg nog een strafschop, maar ook dat buitenkansje werd niet benut. Met die uitslag zorgde de pompeblêdenformatie wel voor het eerste puntverlies van de Leeuwarders.

Onder-18 wint in Noord-Brabant
De O18 van sc Heerenveen heeft zaterdag drie punten meegenomen uit Noord-Brabant. De ploeg kwam na dertig minuten op achterstand tegen NAC Breda, maar al snel werd het gelijk door Hielke Priem. Hij zorgde na de pauze ook nog voor de voorsprong, waarna Erald Krasniqi de wedstrijd in de blessuretijd in het slot gooide: 1-3.

Onder-16 haalt opnieuw uit
Het lijkt inmiddels een zekerheidje: de O16 die zonder pijn en moeite een tegenstander oprolt. Zaterdag moest VV Heerenveen eraan geloven. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies, stond er een duidelijke 0-8 op het scorebord. Jesse Hellinga, Dammy Bernardina en Benjamin Casparij scoorden allemaal twee doelpunten. Harm Jan Smits en Kaj Jansen maakten de andere treffers. Door die ruime overwinning is de ploeg na zes wedstrijden nog altijd foutloos.

Onder-15 doet wat hoofdmacht niet lukte
De O15 ging zaterdag met de drie punten terug naar huis vanuit Deventer. Go Ahead Eagles werd met 1-3 verslagen, wat voor de Friezen de tweede overwinning van het seizoen betekende. Net als bij het onderonsje tussen de hoofdmachten van beide clubs kwam de thuisploeg een achterstand te boven. Dat gebeurde al in de eerste helft, waarna de bezoekers na de pauze nog twee keer tot scoren kwamen.

Onder-14 verliest in Deventer
De O14 van de Friese club blijft kwakkelen in de competitie. Go Ahead Eagles, koploper in de competitie, was een maatje te groot: 4-0. Daardoor blijft sc Heerenveen op vier punten staan na zes wedstrijden.

Onder-13 onderuit
De O13 speelde thuis op Skoatterwâld, maar kon de aanwezige toeschouwers niet trakteren op een overwinning. Toen de spelers de kleedkamer opzochten voor de rust was het 0-1 voor AZ. Er leek nog iets mogelijk met die stand, maar na de pauze liepen de Alkmaarders verder uit naar een 1-6 overwinning. De Friese eretreffer werd gemaakt door Bodhy van de Giesen.