Akademy-teams scoren er op los: zes mooie overwinningen

14 november 2022 13:24

Zondagmiddag was het feest in het Abe Lenstra stadion door de 2-1 overwinning in de Fryske Derby, maar zaterdag was er ook genoeg te juichen voor sc Heerenveen. De meeste Akademy-teams pakten een driepunter.

O15 1

Onder 21 imponeert in tweede helft
Zes doelpunten in een helft, het lukte de O21 zaterdagmiddag tegen Excelsior Maassluis. Waar de ploegen met een doelpuntloze stand gingen rusten, werd het na de pauze een voetbalshow. Ties Oostra zorgde in minuut 47 voor de eerste treffer, waarna de ban gebroken was bij de bezoekers. Melle Joop Witteveen, Trustin van ’t Loo, Melik Ismaïl, Ian Beelen en Noa Stassin scoorden de andere goals, waardoor er een duidelijke 6-0 op het scorebord stond.

Onder 18 haalt uit
FC Emmen was zaterdag geen partij voor de O18. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Zakaria Marjane. Het bleek het startsein van een goede eerste helft, waarin de Friezen nog drie keer wisten te scoren. Erald Krasniqi was goed voor twee treffers, terwijl ook Thom Faber zijn doelpunt meepikte. Een minuut na de pauze kwamen de Drentenaren een beetje terug, maar meer dan een eretreffer bleek het niet te zijn. Marjane maakte daarna zijn tweede van de middag, waarna Ruben Veer ook nog twee keer mocht juichen: 7-1.

Onder 16 dendert door
De O16 nam het vrijdagavond op tegen VV Heerenveen. Ruben Veer, die zich zaterdag liet zien bij de O18, was in deze wedstrijd de grote man met drie treffers. Renzo Klok, Kaj Jansen, Damy Bernardina en Ruben van de Veen kwamen allemaal éénmaal op het scorebord: 7-0. Na negen wedstrijden is de ploeg nog steeds foutloos in de competitie.

Onder 15 verliest ruim
Voor de meeste teams was het een mooie zaterdag, maar helaas niet voor de O15. De ploeg was een maatje te klein voor AZ, dat tweede staat in de competitie. De Alkmaarders gingen met een 0-6 overwinning terug naar huis.

Onder 14 wint van FC Groningen
De O14 van sc Heerenveen had geen kind aan de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Toen de ploegen de kleedkamer opzochten voor de rust, was het verschil al gemaakt: 4-0. Roano Reinbergen was goed voor twee treffers, terwijl ook Julian Huizenga en Jerayno Schaken op het scorebord kwamen. Na de pauze kwamen de Groningers nog wel een beetje terug, maar spannend werd het niet meer: 5-2.

Onder 13 verslaat Feyenoord
De O13 had een lange, maar mooie terugweg na de uitwedstrijd tegen Feyenoord O13-2. De Friezen wonnen van de Rotterdammers. De talenten van de Akademy kwamen vroeg op achterstand, maar kwamen die klap te boven. Luca Dijkstra maakte voor rust de 1-1, waarna de bezoekers in de tweede helft aan het langste eind trokken. Mats van Marrum en Bodhy van de Giesen zorgden met hun doelpunten voor een 1-3 eindstand.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Onder 12 wint
De O12 kon zaterdag ook juichen. De ploeg speelde een negen-tegen-negen-duel tegen Flevo Boys O13. De krachtmeting werd met 6-2 gewonnen door de Friezen.