Alles wat je moet weten als je naar NEC-thuis gaat

10 februari 2022 13:25

Bij de thuiswedstrijd op zondag 13 februari tegen NEC mag sc Heerenveen na ruim twee maanden weer publiek toelaten in het Abe Lenstra stadion. Ondanks de hevige teleurstelling over de eenderdebezetting, is de club tegelijkertijd opgelucht dat het eindelijk weer supporters mag verwelkomen. In dit artikel lees je hoe sc Heerenveen het wedstrijdbezoek organiseert.

24042021279266 FP1 2112


Na ruim twee maanden lege tribunes mogen de eredivisieclubs weer supporters ontvangen. Hoewel het betaald voetbal liever volle stadions had gezien, moeten we het voorlopig doen met een maximale bezetting van eenderde. De eerste wedstrijd van sc Heerenveen waarbij deze regel geldt is NEC-thuis op zondag 13 februari (aftrap: 14.30 uur). Vanwege de eenderdebezetting kunnen alleen seizoenkaarthouders naar de wedstrijd door een ticket te claimen.

Wat moet ik meenemen?
Als je een wedstrijdticket hebt kunnen claimen, neem je deze mee naar het stadion. Dit is jouw toegangsbewijs (en niet jouw seizoenkaart). Vergeet ook niet een mondkapje (mag af op je zitplaats), legitimatiebewijs en coronabewijs mee te brengen. Het coronabewijs laad je in in je CoronaCheck-app. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang

In het Abe Lenstra stadion geldt overal de anderhalvemeterregel. Ook wordt door iedereen een mondkapje gedragen: deze mag af op de zitplaats. Daarnaast neemt de toegangscontrole meer tijd in beslag dan normaal: kom daarom op tijd naar het stadion. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden hebben we gebundeld op deze pagina.

Tijdvakken
Om de toegang zo vlot mogelijk te laten verlopen, werkt sc Heerenveen deze wedstrijd met drie verschillende tijdvakken. Daarmee willen we rijen zoveel mogelijk voorkomen. Het stadion is vanaf 12.30 uur geopend.

  • Vakken 410 t/m 418 en 424 t/m 429: tussen 12.30 en 13.15 uur
  • Vakken 16 t/m 23: tussen 13.30 en 14.15 uur
  • Vakken 7 t/m 15 en 25 t/m vak 2: tussen 13.15 en 14.00 uur

Ophaalmoment KiKa-beertje
Alle seizoenkaarthouders krijgen van sc Heerenveen een KiKa-beertje als dank voor hun steun dit seizoen. Wie er nog niet eentje heeft, kan deze op vertoon van zijn of haar afhaalkaart ophalen. Deze kaart is medio januari per post naar je gestuurd. Met deze kaart haal je je beertje op tussen 12.30 en 14.30 uur in de Passage, tussen het stadion en Sportstad in.

Cateringpunten
Fryslân Fean Plaza en de Carribean Bar is voor, tijdens en na de de wedstrijd tegen NEC gesloten. De toiletten in Fryslân Fean Plaza zijn wel beschikbaar. Verder zijn de cateringpunten in de oostgracht open. Bij ingang G is een extra muntverkooppunt gerealiseerd.