Dit zijn de nieuwelingen in de staf rondom de eerste selectie

23 juni 2022 16:38

Met Kees van Wonderen (53) als nieuwe hoofdtrainer begint sc Heerenveen zaterdag aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Maar de van Go Ahead Eagles overgekomen oefenmeester is niet het enige nieuwe gezicht binnen de staf. Dit zijn de nieuwe professionals die Van Wonderen gaan ondersteunen.

Nieuwelingen
V.l.n.r.: Paul Simonis, Kees van Wonderen, Jordy Kluitenberg, Jorran van Santen en Johnny de Vries.


Paul Simonis
In het kielzog van Van Wonderen kwam Paul Simonis (37) deze zomer ook naar sc Heerenveen. Als assistent-trainer werkte hij de afgelopen twee seizoenen bij Go Ahead Eagles samen met Van Wonderen. Die rolverdeling wordt in Fryslân voortgezet. Eerder was Simonis vijftien jaar lang jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.

Jordy Kluitenberg
Jordy Kluitenberg (29) komt over van PEC Zwolle en gaat bij sc Heerenveen werken als videoanalist. In die rol brengt hij de verrichtingen in kaart van de eigen spelers, maar ook die van komende tegenstanders door analyses te maken. Kluitenberg volgt Thom Eising op, die die rol twee seizoenen lang bekleedde.

Jorran van Santen
Ook nieuw binnen de technische staf is Jorran van Santen (26). Hij komt over van Go Ahead Eagles en gaat bij sc Heerenveen aan de slag als bewegingswetenschapper. Vanuit die rol voorziet hij de technische staf van data, met als doel de spelers zo fit mogelijk te maken en te houden.

Johnny de Vries
Met Johnny de Vries (32) voegt sc Heerenveen een extra fysiotherapeut toe aan de medische staf. Hij gaat blessures voorkomen en anders genezen, zoals Erik ten Voorde en Jeroen Smit dat al jaren doen. De Vries keert overigens terug op het oude nest: eerder speelde hij in de jeugd en het beloftenteam van sc Heerenveen.