Drie van de vijf Akademy teams door in de beker

29 augustus 2022 16:14

Dit weekend stonden de eerste officiële wedstrijden voor onze Akademy op het programma. Zowel O21, O18, O15, O14 als O13 kwamen in actie. O16 doet dit jaar niet mee aan de bekercompetitie.

27082022298598 FPH2491

O21 bekert ronde verder
Voor O21 stond het duel met IJsselmeervogels O21 op het programma. Een spectaculaire wedstrijd, waar na 90 minuten een 3-3 stand op het scorebord stond. In de bekercompetitie betekent dit in dit geval geen verlening, maar direct strafschoppen. In de strafschoppenreeks was sc Heerenveen uiteindelijk de sterkste en zo bekert O21 door.

O18 ook door in de beker
O18 had bij de eerste officiële wedstrijd direct een verre busrit voor de boeg. De ploeg van trainer Ugur Yildirim ging in Limburg op bezoek bij VVV Venlo. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning voor O18. Na een 2-4 ruststand, kwam de eindstand uit op 2-6.

O15 verliest van Go Ahead Eagles
O15 mocht op Skoatterwâld aantreden tegen Go Ahead Eagles. Na een sterk begin van O15, waarin veel kansen werden gecreëerd, was het uiteindelijk de ploeg uit Deventer die uit het niets op voorsprong kwam. Na rust liepen de Deventenaren uit naar 0-2, waarna sc Heerenveen de aansluitingstreffer maakte. Uit een counter werd het duel uiteindelijk beslist tot 1-3.

O14 met ruime cijfers onderuit
Voor O14 stond een uitwedstrijd tegen AZ in het speelschema. In Alkmaar keek de ploeg van Leudi Stoepman bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk verloor O14 met 5-0.

O13 wint nipt in Amsterdam
O13 speelde voor de beker in Amsterdam tegen AFC. Na een 1-1 ruststand, kwam AFC in de tweede helft op voorsprong. O13 draaide het duel echter volledig om en won uiteindelijk met 2-3.